eur:
392.27
usd:
366.85
bux:
67039.3
2024. április 27. szombat Zita

Lendvai Ildikó: Morvai Krisztina ne hozzon szégyent Magyarországra!

Lendvai Ildikó az MSZP elnöke lemondásra szólította fel Morvai Krisztinát, a Jobbik Európai Parlamenti képviselőjét. A szocialista párt elnöke szerint egyre megalapozottabb a gyanú, hogy a Jobbik politikusai kapcsolatban állnak a Magyarok Nyilai elnevezésű terrorszervezettel.

Lendvai Ildikó, az MSZP elnöke szerint Magyarország arca Európában nem lehet a terrorizmus arca.

"Az ügyészség szerint egyre megalapozottabb a gyanú, hogy egyes jobbikos politikusok aktív kapcsolatban állnak a Magyarok Nyilai nevű terrorista halálbrigáddal" - mondta.

A pártelnök úgy vélte, hogy a Jobbik és a Magyarok Nyilai kapcsolata az Európai Parlamenti választás után, Szegeden vált nyilvánvalóvá, ahol a Jobbik több szélsőséges jobboldali szervezettel is együttműködési megállapodást kötött. A találkozón jelen volt Budaházy György is.

Ezután ősszel, a párt kacérkodott a már terrorcselekményekkel gyanúsított Budaházy képviselő-jelölésével, majd nemrég nyilvánosságra került az a hangfelvétel, amely szerint Budaházy katonai vezetője volt a Magyarok Nyilainak. Morvai Krisztina, a Jobbik Európai Parlamenti képviselője ezután is kitartott Budaházy védelme mellett - hangsúlyozta Lendvai Ildikó.

"Szó van újabban Rihó Krisztiánról, a Jobbik bicskei elnökéről, akit fegyverszállítás gyanújával gyanúsít most az ügyészség és a rendőrség" - tette hozzá.

A szocialista pártelnök felszólította Morvai Krisztinát, hogy - mint mondta - ne hozzon szégyent Magyarországra Európában.

"Nem állok kapcsolatban semmilyen terrorista szervezettel" - mondta Morvai Krisztina, a Jobbik Európai Parlamenti képviselője az InfoRádió kérdésére. Hozzátette: itt lenne az ideje, hogy az MSZP eltűnjön a történelem süllyesztőjében. 

KAPCSOLÓDÓ HANG
Címlapról ajánljuk
VIDEÓ
inforadio
ARÉNA
2024.04.29. hétfő, 18:00
Csányi Sándor
az OTP Bank elnök-vezérigazgatója
Olyan fegyvert kap Ukrajna, ami elképzelhetetlen lett volna a háború előtt: ez lehet a legveszélyesebb eszköz Kijev arzenáljában

Olyan fegyvert kap Ukrajna, ami elképzelhetetlen lett volna a háború előtt: ez lehet a legveszélyesebb eszköz Kijev arzenáljában

Amikor Oroszország megindította az Ukrajna elleni inváziót, Moszkva egyik elsődleges célja a megtámadott ország „demilitarizációja” volt; eddig nagyon úgy fest, hogy ez a dolog a visszájára sült el. Nem csupán arról van szó, hogy a NATO eddig gigantikus mennyiségű nehézfegyvert küldött Ukrajnának, de olyan technikai eszközöket is megkapott Kijev, melyekről korábban még csak álmodni sem mert az ukrán vezetés, ékes példája ennek az MGM-140 ATACMS harcászati ballisztikus rakétarendszer. Egy olyan technikai eszközről van szó, amely, bár abszolút nem nevezhető „háborúdöntő csodafegyvernek”, biztos megnehezíti majd az orosz haderő dolgát az általuk „különleges műveletnek” hívott invázió során.

EZT OLVASTA MÁR?
×
×
×
×
×