Inforádió

Meghallgatom Élő adás

Kövér László egy szlovák liberális párt ötletével \"kampányolt\"

Inforádió

Meghallgatom Élő adás
  • Legfrissebb hírek
  • Közlekedési hírek
  • Időjárásjelentés
  • Orvosmeteorológia
  • Sporthírek
  • Gazdasági hírek
A Fidesz helyettes szóvivője szerint egy szlovák liberális párt ironikus ötletét ismertette Kövér László azon a hangfelvételen, amelyet a szocialista Budai Bernadett csütörtöki sajtótájékoztatóján játszott le.

Cser-Palkovics András csütörtöki közleményében a szocialisták szóvivőjének sajtótájékoztatójára úgy reagált: az MSZP-nek nem a Fidesszel és Kövér Lászlóval van vitája, hanem a szlovák Szabadság és Szolidaritás nevű liberális párttal, ezért Budai Bernadettnek kár volt kiállnia egy összevágott és manipulált hangfelvétellel.

Budai Bernadett csütörtöki sajtótájékoztatóján lejátszott egy, állítása szerint vágatlan, Jászszentandráson készült hangfelvétel-részletet, amelyen Kövér László arról beszél, hogy bizonyos emberek szavazati jogát az államnak vissza kellene vennie egy konkrét összegért.

Ez szavazatvásárlást és bizonyos emberek választójogának a korlátozását jelenti, amely az MSZP számára elfogadhatatlan - jelentette ki a szóvivő, aki szerint Kövér László elgondolása a rendszerváltás utáni Magyarország öt legdurvább és leginkább antidemokratikus kezdeményezése között van.

Budai Bernadett úgy fogalmazott: a hangfelvételen elhangzott mondatok félelemkeltőek és elgondolkodtatóak.

Cser-Palkovics András közleménye szerint viszont Kövér László a szlovák Szabadság és Szolidaritás nevű liberális párt ironikus ötletét ismertette a fórumon.

A Fidesz helyettes szóvivője emlékeztet arra, hogy a szlovák felvetésről egyébként már cikkezett a magyar sajtó is. "Egy kis olvasással, utánjárással Budai Bernadett kínos baklövéstől menthette volna meg magát és az MSZP-t" - írta Cser-Palkovics András.