eur:
390.3
usd:
364.42
bux:
0
2024. május 2. csütörtök Zsigmond

Panasszal éltek a BKV-ügy újabb letartóztatottjai - a nap legfontosabb hírei

Újabb három embert vett őrizetbe a rendőrség a BKV-ügyben. Átmenetileg bezárnak a magyarországi oltópontok. Kiadta Magyarországnak a kábítószerrel visszaélés miatt jogerősen elítélt Farkas Pétert Andorra.

Újabb három embert vett őrizetbe a rendőrség a BKV-ügyben. A Budapesti Rendőr-főkapitányság szóvivője elmondta: Regőczi Miklóst, a BKV Zrt. volt kommunikációs vezérigazgató-helyettesét, Zelenák Tibor volt kommunikációs főosztályvezetőt és Mesterházy Ernő főpolgármesteri főtanácsadót egyaránt hűtlen kezeléssel gyanúsítják. Tafferner Éva hozzátette: mindhárom gyanúsított vallomást tett, de a gyanúsítás ellen panasszal éltek. Közben György István, a BKV-nál történt szabálytalanságok kivizsgálására alakult bizottság elnöke bejelentette: a jövő héten Demszky Gábor főpolgármester, Ikvai-Szabó Imre főpolgármester-helyettes, és Székely Gábor volt felügyelőbizottsági elnök meghallgatásával folytatják a munkát. -A BKV-üggyel kapcsolatban a héten lemondott fővárosi közgyűlési mandátumáról, valamint visszalépett budapesti listás helyéről és egyéni képviselő-jelöltségétől is a szocialista Hagyó Miklós. A politikus helyett sajtóértesülések szerint Katona Tamás pénzügyi államtitkár indulhat Budapest 18-as számú választókerületében az MSZP egyéni képviselőjelöltjeként.

A Fidesz elnöke szerint Magyarországon lejárt a kiszámíthatatlan, megbízhatatlan kormányzati döntések korszaka. Orbán Viktor, miután Frankfurtban találkozott a Német Gépipari és Építőipari Szövetség elnökségének tagjaival, elmondta: azt ajánlotta a német befektetőknek, hogy legyenek türelemmel, és ne vonuljanak ki Magyarországról, ahol - szerinte - nagyon hamar jelentősen változni fog az üzleti és társadalmi hangulat.

Február 20-án, a SYMA rendezvénycsarnokban tarthatja országos kampánynyitóját az MSZP. A Távirati Iroda úgy tudja, hogy a rendezvény fő előadója Mesterházy Attila miniszterelnök-jelölt lesz. Bokros Lajos, az MDF miniszterelnök-jelöltje vasárnap tartja évértékelő és programadó beszédét. Herényi Károly, a demokrata fórum elnökhelyettese azt mondta: Bokros Lajos beszéde más lesz, mint az egyébként megszokott politikai összefoglalók.

Átmenetileg bezárnak a magyarországi oltópontok, ahol a lakosság térítés ellenében juthatott hozzá a H1N1-es vírus elleni vakcinához - közölte az egészségügyi miniszter. Székely Tamás a kormányszóvivői tájékoztatón elmondta: az oltóhelyeken több mint 92 ezren kapták meg az új vírus elleni oltást. Hozzátette: a múlt héten 15 400-an jelentkeztek orvosnál influenzaszerű tünetekkel, ez 8 százalékos emelkedést jelent a korábbi adatokhoz képest. Székely Tamás hangsúlyozta: Magyarországon eddig 112 ember halála hozható összefüggésbe az új típusú influenzával.

Uniós támogatást nyert a második balatoni kompjárat projektjének elindítása - közölte a Balatoni Hajózási Zrt. műszaki igazgatója. Lain Ferenc azt mondta: a megvalósíthatósági tanulmány elkészítéséhez az Új Magyarország Fejlesztési Terv közlekedési operatív programjából kaphatnak 100 százalékos támogatást. A Fonyód-Badacsony között tervezett kompátkelő 20 perc alatt tenné meg az 5 és fél kilométeres távot. A meglévő kikötők, utak átalakítása, a hajók beszerzése, valamint a járulékos infrastrukturális beruházások mai áron 7,5-8 milliárd forintba kerülnek.

Kiadta Magyarországnak a tavaly kábítószerrel visszaélés miatt jogerősen elítélt Farkas Pétert Andorra - közölte az Igazságügyi és Rendészeti Minisztérium sajtóosztálya. A tájékoztatás szerint az ORFK Nemzetközi Bűnügyi Együttműködési Központja munkatársainak harminc napjuk van arra, hogy a november óta szökésben, olimpiai bajnok volt birkózót Magyarországra szállítsák. A Fővárosi Bíróság kábítószerrel visszaélés miatt december 10-én jogerősen 2 évvel súlyosbította a Farkas Péter ügyében kiszabott első fokú ítéletet, távollétében 7 év fogház-büntetést kapott. A volt sportoló tavaly novemberben, az elsőfokú ítélet kihirdetésekor tartott szünet után nem ment vissza a tárgyalóterembe, és azóta ismeretlen helyen tartózkodott; december 26-án fogták el Andorrában. A vád szerint két társával együtt a marihuána előállítására alkalmas növényt termesztett egy XVII. kerületi ingatlanon.

Vlagyimir Putyin orosz és Donald Tusk lengyel miniszterelnök is részt vesz áprilisban Katynban az egykori szovjet belügyi rendőrség által meggyilkolt 22 ezer lengyel katonatiszt és civil emlékére tervezett megemlékezésen. A közös látogatás kedvező változást jelent a két ország viszonyában, miután a tavalyi, a háború kitörésének 70. évfordulója alkalmából tartott megemlékezéseket beárnyékolta az Oroszország és a Nyugat közötti vita arról, hogy Adolf Hitler mellett ki volt felelős a második világháború kirobbantásáért.

Címlapról ajánljuk

Dobrev Klára a Ligetben: "fogd be a szádat, magyar dolgozó, mert különben kirúgunk, ezt üzeni Orbán Viktor kormánya"

Európai fizetéseket, európai nyugdíjat, európai egészségügyet, európai béreket sürgetett a Demokratikus Koalíció, az MSZP és a Párbeszéd európai parlamenti (EP-) listavezetője szerdán Budapesten. Dobrev Klára közölte, erős Európát akar, amely minden magyarra tud vigyázni, akkor is, ha a kormánnyal szemben kell megvédenie őket.
VIDEÓ
inforadio
ARÉNA
2024.05.02. csütörtök, 18:00
Könnyid László
a Magyar Turisztikai Ügynökség főigazgatója
EZT OLVASTA MÁR?
×
×
×
×
×