eur:
392.25
usd:
366.79
bux:
67039.3
2024. április 26. péntek Ervin

Tarol a játékpiacon Rubik Ernő Gömbje

Tarol a játékpiacon Rubik Ernő új játéka - írja a Népszabadság. A londoni premieren több száz vásárló volt kíváncsi a Gömbre.

A Népszabadságban Rubik Ernő új találmánya, a Rubik 360, vagy ismertebb nevén a Gömb sikeréről olvashatnak. A Londonban bemutatott játék - a Kockához hasonlóan - tarol a játékpiacon, a premieren több száz vásárló volt kíváncsi rá. Egy brit játékforgalmazó cég kereskedelmi igazgatója szerint jelenleg a Gömb a legkeresettebb játék a piacon, és állja a versenyt a Transformers-figurákkal és a Harry Potterrel, noha a marketingjére költött összeg csupán a töredéke azokénak. Az első több ezer darabos szállítmányt gyorsan szétkapkodták a Regent Street-i áruházban, most az utánrendelésre várnak. A Rubik Stúdió négy kontinensen összesen csaknem 30 meghatározó játékkereskedelmi céggel áll kapcsolatban. Egyelőre a legnagyobb gond az, hogy a gyártás nem tud lépést tartani a kereslettel. Magyarországon hasonló a helyzet: a nagyobb magyar játékkereskedőknél is hiánycikk a Gömb. Mindez a lap szerint a hamisítóknak kedvez, az első ilyen termékek már meg is jelentek az interneten.

Rubik Ernő az InfoRádió Aréna című műsorának korábbi adásában arról beszélt, hogy a Gömb nem egy új Kocka, mert más felhasználói szegmensnek szól, de ugyanúgy benne van a rendszerelméleti szemléletmód.

A Magyar Nemzet arról ír, hogy a Magyar Energia Hivatal tegnap közzétette honlapján azt a három határozatot, miszerint a többlethasznot mégsem a károsult fogyasztóknak köteles visszafizetni az E.ON, az Elmű és az Émász, hanem az összeget a krízisalapba kell átutalnia. Az 5 milliárd forintos többletárrés 60 százaléka július 31-ig kerülhet a kríziskasszába. Az árrés összegét a nagyobb cégek a hivatal szerint a jogszabállyal ellentétes módon számították ki és számlázták le. Az energiahivatal március végén úgy határozott, hogy a többletbevétel 60 százalékát a cégek kötelesek jóváírni a lakossági fogyasztók folyószámláján vagy áramszámláján. Csakhogy az Országgyűlés július 1-jétől módosította a villamos energiáról szóló törvényt, és úgy rendelkezett: az energiahivatal a többletárrésnek az egyes lakossági fogyasztók számláján jóváírható részét a krízisalapba utalhatja át. A lap által megkérdezett jogi szakértők szerint a jogszabály alkotmányellenes, ugyanis visszamenőleges hatályú és sérti a tulajdonhoz való jogot. Ügyvédek emellett felhívták a figyelmet, hogy az ügyészség a fogyasztók jogainak megsértése miatt közérdekű keresetet indíthat a bíróságon.

Hanganyag: Hegedûs Zsuzsa

KAPCSOLÓDÓ HANG
Címlapról ajánljuk
VIDEÓ
inforadio
ARÉNA
2024.04.29. hétfő, 18:00
Csányi Sándor
az OTP Bank elnök-vezérigazgatója
Ítéletet mondanak Magyarországról - Hogyan hat ez a forintra?

Ítéletet mondanak Magyarországról - Hogyan hat ez a forintra?

Az amerikai GDP adatok csütörtökön a forint piacán is nagyobb elmozdulásokat hoztak, a kezdeti gyengülést követően azonban gyorsan magára talált a hazai fizetőeszköz: az euróval szemben egy, a dollárral szemben pedig kéthetes csúcsra erősödött a magyar deviza. A pénteki nap is hozhat azonban nagyobb kilengéseket, ugyanis délután Amerikából fontos inflációs adat érkezik, emellett pedig este az S&P Global Ratings ismerteti új adósbesorolását Magyarországról.  Devizapiaci témákkal is foglalkozunk a május 16-i Portfolio Investment Day 2024 konferenciánkon, amelyen a részvétel regisztráció után ingyenes. Regisztráció és jelentkezés itt.

EZT OLVASTA MÁR?
×
×
×
×
×