Inforádió

Meghallgatom Élő adás

Tarol a játékpiacon Rubik Ernő Gömbje

Inforádió

Meghallgatom Élő adás
  • Legfrissebb hírek
  • Közlekedési hírek
  • Időjárásjelentés
  • Orvosmeteorológia
  • Sporthírek
  • Gazdasági hírek
Tarol a játékpiacon Rubik Ernő új játéka - írja a Népszabadság. A londoni premieren több száz vásárló volt kíváncsi a Gömbre.

A Népszabadságban Rubik Ernő új találmánya, a Rubik 360, vagy ismertebb nevén a Gömb sikeréről olvashatnak. A Londonban bemutatott játék - a Kockához hasonlóan - tarol a játékpiacon, a premieren több száz vásárló volt kíváncsi rá. Egy brit játékforgalmazó cég kereskedelmi igazgatója szerint jelenleg a Gömb a legkeresettebb játék a piacon, és állja a versenyt a Transformers-figurákkal és a Harry Potterrel, noha a marketingjére költött összeg csupán a töredéke azokénak. Az első több ezer darabos szállítmányt gyorsan szétkapkodták a Regent Street-i áruházban, most az utánrendelésre várnak. A Rubik Stúdió négy kontinensen összesen csaknem 30 meghatározó játékkereskedelmi céggel áll kapcsolatban. Egyelőre a legnagyobb gond az, hogy a gyártás nem tud lépést tartani a kereslettel. Magyarországon hasonló a helyzet: a nagyobb magyar játékkereskedőknél is hiánycikk a Gömb. Mindez a lap szerint a hamisítóknak kedvez, az első ilyen termékek már meg is jelentek az interneten.

Rubik Ernő az InfoRádió Aréna című műsorának korábbi adásában arról beszélt, hogy a Gömb nem egy új Kocka, mert más felhasználói szegmensnek szól, de ugyanúgy benne van a rendszerelméleti szemléletmód.

A Magyar Nemzet arról ír, hogy a Magyar Energia Hivatal tegnap közzétette honlapján azt a három határozatot, miszerint a többlethasznot mégsem a károsult fogyasztóknak köteles visszafizetni az E.ON, az Elmű és az Émász, hanem az összeget a krízisalapba kell átutalnia. Az 5 milliárd forintos többletárrés 60 százaléka július 31-ig kerülhet a kríziskasszába. Az árrés összegét a nagyobb cégek a hivatal szerint a jogszabállyal ellentétes módon számították ki és számlázták le. Az energiahivatal március végén úgy határozott, hogy a többletbevétel 60 százalékát a cégek kötelesek jóváírni a lakossági fogyasztók folyószámláján vagy áramszámláján. Csakhogy az Országgyűlés július 1-jétől módosította a villamos energiáról szóló törvényt, és úgy rendelkezett: az energiahivatal a többletárrésnek az egyes lakossági fogyasztók számláján jóváírható részét a krízisalapba utalhatja át. A lap által megkérdezett jogi szakértők szerint a jogszabály alkotmányellenes, ugyanis visszamenőleges hatályú és sérti a tulajdonhoz való jogot. Ügyvédek emellett felhívták a figyelmet, hogy az ügyészség a fogyasztók jogainak megsértése miatt közérdekű keresetet indíthat a bíróságon.

Hanganyag: Hegedûs Zsuzsa