eur:
389.75
usd:
365.16
bux:
0
2024. május 1. szerda Fülöp, Jakab

Vizsgálatok indultak a balesetes kislány ügyében

Három vizsgálat indult az InfoRádió beszámolója nyomán, amelyben elmondtuk, hogy több budapesti kórházból elküldtek egy kilencéves kislányt, aki megsérült egy hétvégi balesetben. A gyermeknek szájsebészre lett volna szüksége, de a az orvosok elküldték őt, és azt sem tudták megmondani, hogy hol kaphat ellátást.

Egyelőre senki sem tartja magát felelősnek azért, hogy egy kilencéves kislány öt napig nem kapott megfelelő orvosi ellátást Budapesten. Boksay Kata a húsvéti hosszú hétvége első napján esett el kerékpárjával Keszthelyen. Megsérült a szájürege és a fogai kifordultak a helyükről.

Több fővárosi kórházból elküldték, arra hivatkozva, hogy a gyerekek ügyeleti ellátása nem az ő feladatuk, és nincsenek rá felkészülve. A kislány végül az István Kórházban kapott sürgősségi ellátást, később pedig a Madarász utcai kórházban műtötték meg. A többi intézmény azzal mentegetőzik, hogy az egészségügyi reform káoszba döntötte az amúgy is csak papíron működő ügyeleti rendszert.

Az esetről először az InfoRádió számolt be. Interjúink nyomán három vizsgálat is indul. Az egyiket az ÁNTSZ végzi el. A hatóság Közép-Magyarországi Regionális Intézetének munkatársa, Kálnoki Gyöngyössy István szerint ugyanis elfogadhatatlan, ami a beteggel történt.

A Magyar Orvosi Kamara etikai bizottsága is tárgyalni fogja a kislány ügyét. Erre a testület elnöke, Harsányi László tett ígéretet az InfoRádióban. Szerinte az ÁNTSZ felel az ügyeleti rend kialakításáért, így a hiányosságokért is a hatóság hibáztatható.

Az Egészségbiztosítási Felügyelet is vizsgálatot indít - közölte a Magyar Televízió Nap-kelte című műsorában a szervezet elnöke. Kovácsy Zsombor szerint "nem normális dolog", hogy a kislány ellátás nélkül maradt.

Megkerestük az Egészségügyi Minisztériumot is. A szaktárca sajtósztálya az ÁNTSZ-hez irányította stábunkat, a hatóság pedig, amint olvasták, összehívja az ügy szereplőit egy megbeszélésre.

A történetet folytatjuk Fórum című műsorunkban ma este nyolc órától.

KAPCSOLÓDÓ HANG
Címlapról ajánljuk

Dobrev Klára a Ligetben: "fogd be a szádat, magyar dolgozó, mert különben kirúgunk, ezt üzeni Orbán Viktor kormánya"

Európai fizetéseket, európai nyugdíjat, európai egészségügyet, európai béreket sürgetett a Demokratikus Koalíció, az MSZP és a Párbeszéd európai parlamenti (EP-) listavezetője szerdán Budapesten. Dobrev Klára közölte, erős Európát akar, amely minden magyarra tud vigyázni, akkor is, ha a kormánnyal szemben kell megvédenie őket.
VIDEÓ
inforadio
ARÉNA
2024.05.02. csütörtök, 18:00
Könnyid László
a Magyar Turisztikai Ügynökség főigazgatója
A GoPro betiltatna egy kínai kamerát az USA-ban

A GoPro betiltatna egy kínai kamerát az USA-ban

Az Egyesült Államok Nemzetközi Kereskedelmi Bizottsága (USITC) bejelentette, hogy vizsgálatot kezdeményez a GoPro Inc. által felvetett aggályok nyomán. A vádak szerint egy kínai cég, az Arashi Vision, amely az Insta360 márkanevű kamerák gyártója, megsértette a GoPro kamera- és kamerarendszerre vonatkozó szabadalmait.

EZT OLVASTA MÁR?
×
×
×
×
×