eur:
389.77
usd:
365.16
bux:
0
2024. május 1. szerda Fülöp, Jakab

Simon Gábor: Csak koalíciós válság van, kormányválság nincs

Az MSZP Országos Választmányának elnöke szerint nincs szükség tisztújításra a pártban, mert a politikai vita nem a párton belül, hanem a koalíciós felek között van. Simon Gábor szerint pártja akkor is együtt tud majd működni a szabad demokratákkal, amikor az SZDSZ nem lesz a kormányban.

A szocialisták országos választmányában többségi álláspont, hogy jelenleg nincs szükség tisztújításra, mégpedig azért, mert a probléma gyökere nem az elnökségen belül, hanem a koalíciós pártok között keresendő.

"Csak koalíciós válság van, kormányválság nincs" - mondta az országos választmány elnöke, aki szerint ennek megoldása a következő hetek függvénye.

Abban a szocialista politikus sem hisz, hogy a két párt közötti egyeztetés könnyű lesz a következő két évben, de szerinte a vita az MSZP és az SZDSZ között nem a reformok szükségességében, hanem azok sebességében van.

Különbség a két párt politikájában csak néhány, nagy nyilvánosságot kapott kérdésben nyilvánult meg, amelyek általában a gazdasági tárca munkájában mutatkoztak meg, például a vasúti szárnyvonalak megszüntetése kapcsán.

Hanganyag: Exterde Tibor

KAPCSOLÓDÓ HANG
Címlapról ajánljuk

Dobrev Klára a Ligetben: "fogd be a szádat, magyar dolgozó, mert különben kirúgunk, ezt üzeni Orbán Viktor kormánya"

Európai fizetéseket, európai nyugdíjat, európai egészségügyet, európai béreket sürgetett a Demokratikus Koalíció, az MSZP és a Párbeszéd európai parlamenti (EP-) listavezetője szerdán Budapesten. Dobrev Klára közölte, erős Európát akar, amely minden magyarra tud vigyázni, akkor is, ha a kormánnyal szemben kell megvédenie őket.
VIDEÓ
inforadio
ARÉNA
2024.05.02. csütörtök, 18:00
Könnyid László
a Magyar Turisztikai Ügynökség főigazgatója
EZT OLVASTA MÁR?
×
×
×
×
×