eur:
389.76
usd:
365.18
bux:
0
2024. május 1. szerda Fülöp, Jakab

Horváth Ágnes még keresi az embereit

Menesztése bejelentése után írt ki pályázatot Horváth Ágnes egészségügyi miniszter állami kórházak, valamint az Országos Tisztifőorvosi Hivatal vezető posztjaira.

A Magyar Nemzet arról ír, hogy kórházi vezetői posztokra és az Országos Tisztifőorvosi Hivatal vezetői helyeire is embert keres Horváth Ágnes, emellett meghirdette a tárca könyvelői, illetve költségvetési osztályvezetői állását is. A pályázatok beadási határideje szokatlanul rövid, így a miniszter még távozása előtt dönthet a kinevezésekről.

Újragombolta az elektronikus útdíjrendszer tervét a gazdasági tárca. A személy- és kisteherautóknak maradna a matrica, a kamionok viszont 2009 júliusától a megtett úttal arányosan, még az M0-áson is fizetnének. A Népszabadság arról ír, hogy a kilométerdíj 25-40 forint, a fuvarozók éves többletkiadása 1,4 millió és 26 millió forint között lenne. Kormánydöntés heteken belül, tenderkiírás április végén várható.

A kormányválság kapcsán előtérbe került néhány ellenzéki kezdeményezés. Az MDF egykulcsos személyi jövedelemadó bevezetését szorgalmazta a minap, a Fidesz pedig a családi adózás mellett tette le a voksot. Az Index azt tekinti át, hogy mivel kecsegtetnek az ötletek, illetve - bár erre a politikai helyzet alapján jelenleg nem sok esély van - össze lehet-e hangolni őket.

A Világgazdaság cikke szerint csaknem valamennyi háziorvos mentesülne a 16 százalékos vállalkozói nyereségadó, a 2 százalékos iparűzési, valamint a maximálisan 1,5 százalékban kiszabható építmény- és telekadó megfizetésétől, ha a parlament is megszavazza az MSZP új, 11 pontos egészségügyi programtervezetét. Az adómentesség az összes olyan magánvállalkozó közpénzből származó bevételére vonatkozna, akinek az OEP-pel szerződése van. A biztosító tavalyi, 718,72 milliárd forintos gyógyító kasszájából 137,9 milliárdot fizetett ki a vállalkozásoknak. Az MSZP-frakció által elfogadott programról e hét végén tárgyal a választmány.

Tavaly a függetleneknek kedvezett a reálkereset csökkenése, a Gfk Hungária felmérése szerint vesztésre állnak az élelmiszerláncok - írja a Napi Gazdaság. 2007-ben ugyanis sokkal nagyobb volt a láncba szerveződött kis élelmiszerláncok piacvesztése, mint a kisboltoké. Az elkölthető jövedelmek csökkenése és a gazdasági megszorítások a vásárlókat a szűk választékú, nem feltétlenül olcsó, de gyalog megközelíthető független kisboltok felé terelték. A felmérés részleteiről a napilapban olvashatnak.

A Pénzcentrum az online szerencsejátékokat veszi górcső alá, ezen belül is egy széles körben terjesztett rulett-stratégia tökéletes helytelenségére világít rá, valamint leleplezi, hogy a bizonyított működésképtelenség mellett hogyan lehetnek mégis hosszú távon sikeresek az internetes szélhámosok, miért nem megy híre az átvágásnak.

KAPCSOLÓDÓ HANG
Címlapról ajánljuk

Dobrev Klára a Ligetben: "fogd be a szádat, magyar dolgozó, mert különben kirúgunk, ezt üzeni Orbán Viktor kormánya"

Európai fizetéseket, európai nyugdíjat, európai egészségügyet, európai béreket sürgetett a Demokratikus Koalíció, az MSZP és a Párbeszéd európai parlamenti (EP-) listavezetője szerdán Budapesten. Dobrev Klára közölte, erős Európát akar, amely minden magyarra tud vigyázni, akkor is, ha a kormánnyal szemben kell megvédenie őket.
VIDEÓ
inforadio
ARÉNA
2024.05.02. csütörtök, 18:00
Könnyid László
a Magyar Turisztikai Ügynökség főigazgatója
EZT OLVASTA MÁR?
×
×
×
×
×