eur:
389.77
usd:
365.16
bux:
0
2024. május 1. szerda Fülöp, Jakab

Fodor: Az éghajlatváltozás ügye az emberiség egyik legfontosabb problémája

Megkezdődött az ENSZ Nobel-békedíjas Klímaváltozási Kormányközi Testületének budapesti ülése. A találkozón a többi között a testület jövőjéről és a klímaváltozás vizekre gyakorolt hatásáról esik szó.

A Klímaváltozási Kormányközi Testület jövője a fő témája a Nobel-békedíjas IPCC Budapesti ülésszakának - mondta Radzsendra Pacsauri, a testület elnöke az ülés megnyitóján.

"Számos fontos oka van a most kezdődő ülésnek, de a találkozó talán legjelentősebb indoka, hogy megtárgyaljuk a Klímaváltozási Kormányközi Testület jövőjét. Hogyan működik majd a jövőben, és milyen feladatokat fog elvégezni? Készüljön-e újabb átfogó jelentés? Illetve milyen kihívások állnak a szervezet előtt, és milyen elvárásoknak kell megfelelnie?" - mondta beszédében.

A budapesti ülésszak témája emellett a klímaváltozás a vizekre gyakorolt hatása és a megújuló energiaforrások alkalmazása, de döntést hoz a testület arról is, hogyan használja fel a Nobel-békedíjhoz járó összeget az éghajlatváltozással kapcsolatosan.

Yvo de Boer, az ENSZ Klímaváltozási Keretegyezmény főtitkára ismét hangsúlyozta, hogy 2009 végére ki kell dolgozni egy hosszú távú stratégiát arról, hogy hogyan nézhet szembe az emberiség a klímaváltozás miatt fellépő víz-, illetve élelmiszerhiánnyal.

2009. végére ki kell dolgozni egy hosszú-távú stratégiát az éghajlatváltozás kapcsán. Ennek alapkövei, a folyamat mérséklése, az alkalmazkodás, valamint a technológia- és a finanszírozás biztosítása.

Fodor Gábor környezetvédelmi miniszter kiemelte, hogy jelenleg az éghajlatváltozás ügye az emberiség egyik legfontosabb problémája, de mindez egyre jobban tudatosul a világban. Hozzátette: a minisztérium által ebben a hónapban indított klímakampány is azt a célt szolgálja, hogy találkozók, filmvetítések és előadások során tudatosítsák a lakosságban a klímaváltozás okozta nehézségeket.

KAPCSOLÓDÓ HANG
Címlapról ajánljuk

Dobrev Klára a Ligetben: "fogd be a szádat, magyar dolgozó, mert különben kirúgunk, ezt üzeni Orbán Viktor kormánya"

Európai fizetéseket, európai nyugdíjat, európai egészségügyet, európai béreket sürgetett a Demokratikus Koalíció, az MSZP és a Párbeszéd európai parlamenti (EP-) listavezetője szerdán Budapesten. Dobrev Klára közölte, erős Európát akar, amely minden magyarra tud vigyázni, akkor is, ha a kormánnyal szemben kell megvédenie őket.
VIDEÓ
inforadio
ARÉNA
2024.05.02. csütörtök, 18:00
Könnyid László
a Magyar Turisztikai Ügynökség főigazgatója
EZT OLVASTA MÁR?
×
×
×
×
×