eur:
389.34
usd:
363.71
bux:
68123.99
2024. május 2. csütörtök Zsigmond

A börtönben is üzletel Veres korábbi üzlettársa

Börtönbüntetése közben is kézben tartja cégei működését Kabai Károly, Veres János pénzügyminiszter korábbi üzlettársa - adja hírül a Magyar Nemzet. Lapszemle.

A Népszabadság arról számol be, hogy a szocialistáknak még mindig nincs jelöltjük az egészségügyi miniszteri posztra. Az április 30-ával távozó Horváth Ágnes utódlásáról a pénteki egyeztetésen sem hangzottak el konkrétumok.

Pénteken a miniszterelnök és az egészségügyi jogszabályokat előkészítő raportőri munkacsoport tagjai találkozta, ám egyelőre csak az egészségügyi rendszer átalakításával kapcsolatos egyéni véleményeikről esett szó. A miniszter kiválasztása legkorábban az SZDSZ küldöttgyűlése után lehetséges - fogalmaz a napilap.

Közben a Magyar Kórházszövetség állásfoglalást adott ki, amelyben úgy fogalmaz: szükségesnek tartják a reformokat, ám csak a hosszú távú stratégiára épülő változtatásokat támogatják.

A rácsok mögül irányítja cégbirodalmát az adócsalásért jogerős börtönbüntetését töltő Kabai Károly - írja a Magyar Nemzet.

A Hír TV birtokába került több olyan levél is, amelyekben Veres János pénzügyminiszter egykori üzlettársa a börtönből ír a Nyír-Uncia Kft. munkatársainak, és tájékoztatást kér a családi vállalkozások helyzetéről. A Kabai-cégcsoport projektmenedzserének válaszlevelei egyértelműen bizonyítják: a börtönben ülő Kabait mindenről értesítik, és ő hagyja jóvá a döntéseket is.

A levelezésből az is kiderül, Kabaiék már azzal is tisztában vannak, hogy melyik honvédségi laktanyát mikor fogják bezárni és összesen mennyi megsemmisítésre váró lőszer található még Magyarország területén - fogalmaz a napilap.

Hanganyag: Seres Gerda

KAPCSOLÓDÓ HANG
Címlapról ajánljuk

Grád Ottó: a nagyobb árcsökkenésre a gázolajnál lehet majd számítani

Hétfőn 10 forinttal csökkentette az üzemanyagok árát a Mol, szombattól egy rendkívüli változással még tovább csökkennek az árak itthon. A Magyar Ásványolaj Szövetség főtitkára szerint ez a bejelentés új helyzetet teremt a kiskereskedelmi piacon. A változáshoz valamilyen mértékben várhatóan minden töltőállomás alkalmazkodik majd és árakat csökkent - mondta az InfoRádiónak Grád Ottó.
VIDEÓ
inforadio
ARÉNA
2024.05.03. péntek, 18:00
Bakondi György
a miniszterelnök belbiztonsági főtanácsadója, a Stratégiai Tanácsadó Testület tagja
EZT OLVASTA MÁR?
×
×
×
×
×