eur:
388.41
usd:
360.51
bux:
68568.49
2024. május 6. hétfő Frida, Ivett

Fidesz: ki tüntette el a Draskovics aktáit a rendőrség honlapjáról?

A Fidesz követeli, hogy nevezzék meg, ki adott utasítást "a Draskovics Tibor számára kellemetlen olajügyi iratok eltüntetésére a rendőrség internetes honlapjáról", és mondják el, miért tüntették el azokat - mondta Demeter Ervin csütörtöki budapesti sajtótájékoztatóján.

Az Orbán-kormány egykori titokminisztere szerint felvetődnek azok a kérdések, mi történik, ha Draskovics Tibor igazságügyi és rendészeti miniszterként hétfőtől hivatalba lép, milyen iratok tűnnek el vagy milyenek fognak keletkezni?

A parlament nemzetbiztonsági bizottságának fideszes tagja azt mondta, Draskovics Tibor kinevezésével visszatért a múlt, ugyanis az újdonsült miniszternek "éppen azért kellett távoznia egy korábbi kormányból, mert nem mondott igazat".

Most az a miniszterelnök nevezi ki újra, aki átverte az országot - fogalmazott Demeter Ervin.

Az ellenzéki politikus szerint Draskovics Tibor kinevezése pontosan illik abba a sorba, amibe a Nemzetbiztonsági Hivatalt vezető Laborc Sándor és Szilvásy György titokminiszter kinevezése is tartozik. Demeter Ervin azt mondta, a végletekig meggyengült Gyurcsány Ferenc szorult helyzetében alkalmasságuktól függetlenül legközelebbi bizalmasait ülteti kulcsfontosságú pozíciókba.

Úgy vélte, lehet, nem véletlenül félnek Gyurcsány Ferenc egyes frakciótársai a retorzióktól és szerinte a félelmüket az is erősíti, hogy a "Gyurcsány-kör" legszűkebb részéhez tartozó emberek felügyelik a rendőrséget és a titkosszolgálatokat.

ORFK-közlemény: nincs vonatkozó szabályozás

Az Országos Rendőr-főkapitányság www.police.hu oldalon olvasható közleménye szerint nincs szabályozás arra nézve, hogy mennyi ideig kell közzétenni a titkos nyomozások iratanyagát, így "a hozzáférhetőség időtartamát az ésszerűség okán biztosították".

Az ORFK szóvivői irodája a közleményben emlékeztetett arra: 3 iratanyag 2007. november 12-től december 29-ig volt elérhető, a többi anonimizált irat pedig 2007. december 29-e és 2008. február 1-je között. Ezáltal megvalósult az olajbizottság részére kitűzött feladat, a nyilvánosság tájékoztatása.

Draskovics Tibor szintén közleményt adott ki. Ebben az szerepel, hogy titkársága készséggel az érdeklődők rendelkezésére bocsátja a miniszterrel kapcsolatban tavaly november 12-től több, mint másfél hónapon át az interneten elérhető irat másolatát.

Daróczi Dávid kormányszóvivő a csütörtöki tájékoztatón kérdésre válaszolva azt mondta: semmi köze nincs Draskovics Tibor igazságügyi miniszteri kinevezéséhez, hogy már nem elérhetők az olajügyi dokumentumok az interneten.

KAPCSOLÓDÓ HANG
Címlapról ajánljuk
VIDEÓ
inforadio
ARÉNA
2024.05.07. kedd, 18:00
Resperger István ezredes
a Magyar Agrár-és Élettudományi Egyetem Szent-István Biztonságkutató Központ igazgatója
EZT OLVASTA MÁR?
×
×
×
×
×