Inforádió

Meghallgatom Élő adás

Lendvai Ildikó: \"Azt mondják, hideg kampányra készülünk\"

Inforádió

Meghallgatom Élő adás
  • Legfrissebb hírek
  • Közlekedési hírek
  • Időjárásjelentés
  • Orvosmeteorológia
  • Sporthírek
  • Gazdasági hírek
Lendvai Ildikó, az MSZP parlamenti frakcióvezetője köszöni a támogatást, de magánvéleménye szerint most semmi szükség a miniszterelnök melletti szimpátiatüntetésre.

A Gyurcsány Ferenc melletti szimpátiatüntetés ügyében semmilyen hivatalos, vezetőségi döntés nem volt. Én sem biztatnék senkit arra, hogy kormánypárti utcai tüntetéseket tartson most, amikor ennek semmi szükségét nem érezzük - közölte a szocialista frakcióvezető az InfoRádió Aréna című műsorában.

Ugyan köszönjük és számítunk is a szervezők elkötelezettségére, támogatására, de nem ez a fajta fellépés kell most - tette hozzá Lendvai Ildikó.

A politikus mindazonáltal hozzátette, hogy a támogatás nem egyszerűen jólesik, hanem szükség is van rá.

Azok az emberek, akik értik és akarják azokat a törekvéseket, amelyeken dolgozunk, nagyon sokat segíthetnek. De nem tüntetésekkel, hanem azzal, ha a szomszédjukkal beszélnek, vagy nekünk tanácsot adnak - mondta a frakcióvezető.

A támogatóknak lesz feladata a népszavazási kampányban - jelentette ki Lendvai Ildikó, hozzátéve: a referendum előtti időszakot alkalomnak, lehetőségnek tekintik, amikor megismertethetik az emberekkel a koalíció és a kormány törekvéseit.

Több dologról akarunk beszélni a kampányban, mint a vizitdíj, a kórházi napidíj és a tandíj - mondta a szocialista politikus.

Arra a felvetésre, hogy mindezt nehéz lesz népszavazási nemre "kifuttatni", Lendvai Ildikó azt mondta: vállalni kell, hogy bonyolult dolgokról van szó.

Az az emberek lebecsülése, ha úgy gondoljuk, hogy csak három-, négyszavas tőmondatokban lehet beszélni az emberekhez. Bonyolult dolgokat nem lehet leegyszerűsíteni fekete-fehérre - közölte.

A frakcióvezető utalt arra, hogy pr-os szakemberek szerint "hideg kampányra készülünk".

"Ezt magamnak úgy fordítottam le, és ezt el is vállalom, hogy a józan észre apellálunk olykor bonyolult érvekkel, és nem az indulatokat szítjuk" - jelentette ki Lendvai Ildikó.

Arra a kérdésre, hogy a szocialisták milyen viselkedést várnak el az általuk megszólított polgároktól, a frakcióvezető közölte: "Ne mondjanak igent!".

Lendvai Ildikó ehhez hozzáfűzte, hogy a kérdéseket szerinte "rosszkor, rosszul, megtévesztő céllal" tették fel a népszavazás kezdeményezői.

Kétféle technikával lehet nem mondani igent: elmenni és beikszelni a nemet, illetve nem venni részt a referendumon - közölte a szocialista politikus az InfoRádió Aréna című műsorában.