eur:
390.64
usd:
366.1
bux:
0
2024. május 1. szerda Fülöp, Jakab

Már minden második szavazópolgár sem voksolna

A felnőtt lakosságnak kevesebb, mint a fele menne el szavazni, ha most lennének a választások, derül ki a Tárki legutóbbi felméréséből. Sík Endre vezető kutató az alacsony hajlandóságot a karácsonyi időszakkal magyarázza.

Az idei év minden hónapjában 52-55 százalékos volt azoknak az aránya, akik biztosra mondták, hogy elmennének szavazni - ez most 48 százalékra csökkent - mondta az InfoRádiónak Sík Endre.

A Tárki vezető kutatója szerint ez nagy különbség, amely valószínűleg inkább a közeledő karácsonnyal, mint valamely konkrét politikai eseménnyel magyarázható. "Év végén az emberek - szerintem bölcsen - nem a politikát és a választásokat teszik meg a legfontosabbnak" - tette hozzá.

A Fidesz előnye a felmérés szerint változatlan, döntő, sőt az utóbbi három hónapot illetően egy kicsit még nőtt is. Az MSZP támogatóinak száma nem változott, és a két nagy párton kívül más nem jutna be a parlamentbe, bár az MDF-nek erre jó esélyei lennének.

Hanganyag: Litauszky Balázs

KAPCSOLÓDÓ HANG
Címlapról ajánljuk
VIDEÓ
inforadio
ARÉNA
2024.05.02. csütörtök, 18:00
Könnyid László
a Magyar Turisztikai Ügynökség főigazgatója
Nagy napra ébredt a forint, letörheti a fontos szintet

Nagy napra ébredt a forint, letörheti a fontos szintet

Szerdán, azaz május elsején tartja kamatdöntő ülését az amerikai Fed, amelyet este 8 órakor ismerünk meg, és amint ma reggeli elemzésünkben rámutattunk: kulcsfontosságú az, hogy milyen üzeneteket fogalmaz meg a jegybank, amelyek világszerte komoly kilengéseket okozhatnak. A dollár kedd délután óta határozottan erősödött az euróval szemben, de ez egyelőre nem viselte meg a forintot. Sőt, szerda reggel meglódult az illikvid kereskedés mellett, és a jelek szerint készül letörni egy fontos technikai szintet.

EZT OLVASTA MÁR?
×
×
×
×
×