eur:
390.25
usd:
364.32
bux:
0
2024. május 2. csütörtök Zsigmond

Sietni kell a gázártámogatás igénylésével

Még az idén be kell nyújtani a jövő évi gázár-támogatási igényt, máskülönben januárra nem jár a kiegészítés - figyelmeztet a Magyar Gázipari Egyesülés igazgatója.

A gázártámogatást a jövő évre ismét meg kell igényelni azoknak is, akik idén kaptak árkiegészítést. Mivel a jogosultságot az igénylés benyújtását követő hónaptól állapítják meg, ezért a kérelmeket még idén postára kell adni - mondta az InfoRádióban a Magyar Gázipari Egyesülés igazgatója.

Aki csak január másodika után adja postára igénylését, az csak a márciusi számlán érzékeli a támogatást.

Molnár Gábor hozzátette: aki idén nem volt jogosult, az az igénylőlapot a Magyar Államkincstár lakhely szerint illetékes regionális irodájában veheti át. Akik azonban idén is kaptak árkiegészítést, azok a lapot levélben megkapták az államkincstártól.

A feltételek

Gázártámogatásra az jogosult, akinek a családjában az egy főre jutó havi jövedelem legfeljebb nyugdíjminimum három és félszerese, ez január 1-jétől 99.610 forint. Az igénylésről és a kapható támogatás mértékéről a szociális tárca honlapján tájékozódhat.

A szociális tárca szóvivője korábban azt mondta: becsléseik szerint jövőre kétmillióan lehetnek jogosultak.

Schranz Edit elmondta: a támogatottakat négy kategóriába sorolják. Az alsó kettőbe azok tartoznak, akiknél az öregségi nyugdíjminimum kétszerese, valamint két és félszerese az egy főre jutó havi nettó kereset a családban. Számukra semmi nem változik, az inflációval növelten kapják meg a támogatást.

A felső két kategóriába azok esnek bele, akiknél az öregségi nyugdíjminimum háromszorosa, valamint három és félszerese az egy főre jutó havi nettó kereset. Számukra a határ is változik, míg a havi támogatás mértéke csökken - közölte a Szociális és Munkaügyi Minisztérium szóvivője.

Hanganyag: Tenczer Gábor

KAPCSOLÓDÓ HANG
Címlapról ajánljuk

Dobrev Klára a Ligetben: "fogd be a szádat, magyar dolgozó, mert különben kirúgunk, ezt üzeni Orbán Viktor kormánya"

Európai fizetéseket, európai nyugdíjat, európai egészségügyet, európai béreket sürgetett a Demokratikus Koalíció, az MSZP és a Párbeszéd európai parlamenti (EP-) listavezetője szerdán Budapesten. Dobrev Klára közölte, erős Európát akar, amely minden magyarra tud vigyázni, akkor is, ha a kormánnyal szemben kell megvédenie őket.
VIDEÓ
inforadio
ARÉNA
2024.05.02. csütörtök, 18:00
Könnyid László
a Magyar Turisztikai Ügynökség főigazgatója
EZT OLVASTA MÁR?
×
×
×
×
×