Inforádió

Meghallgatom Élő adás

Fidesz: legyen OVB-ülés hétfőn!

Inforádió

Meghallgatom Élő adás
  • Legfrissebb hírek
  • Közlekedési hírek
  • Időjárásjelentés
  • Orvosmeteorológia
  • Sporthírek
  • Gazdasági hírek
A Fidesz továbbra is azt szeretné, hogy tartson ülést az Országos Választási Bizottság (OVB) hétfőn a kórházi napidíjról szóló népszavazási kérdés hitelesítési eljárásával kapcsolatban - mondta Deutsch-Für Tamás, a Fidesz elnöki kabinetfőnöke vasárnap Budapesten. Az OVB elnöke közölte: ha levélben megkeresik őt, arra válaszol.

"Azt szeretnénk, hogy ahogy a Fidesz és a KDNP elnöke, valamint a két párt által a testületbe delegált tagok kezdeményezték, hétfőn tartson ülést az Országos Választási Bizottság. Ezt megelőzően pedig az Országos Választási Iroda (OVI) kérdezze meg az aláírások hitelesítését végző közigazgatási szervet, hogy végeztek-e a kórházi napidíjak ügyében" - mondta sajtótájékoztatóján Deutsch-Für Tamás.

A fideszes politikus szerint a kórházi napidíjjal kapcsolatban valamennyi munkafázissal végzett az arra hivatott Közigazgatási és Elektronikus Közszolgáltatások Központi Hivatala. Ezzel szemben az OVI vezetője és az OVB elnöke is azt állítja, hogy az aláírások hitelesítése még nem fejeződött be ebben a kérdésben, így ez "valótlan, hamis, hazug állítás" - tette hozzá.

Deutsch-Für Tamás hangsúlyozta: a kérdést hétfőn az Országgyűlés elé viszi.

Az OVB elnöke nem kíván a sajtó útján reagálni Deutsch-Für Tamás szavaira. Szigeti Péter az MTI-nek azt mondta: ha levélben megkeresik őt, arra válaszol.

Megismételte korábbi közlését is, eszerint még nem kapott hivatalos írásos tájékoztatást az Országos Választási Irodától (OVI) arról, hogy a Közigazgatási és Elektronikus Közszolgáltatások Központi Hivatala végzett-e valamelyik népszavazási kérdéshez leadott aláírások ellenőrzésével.