eur:
388.51
usd:
360.88
bux:
68568.49
2024. május 7. kedd Gizella

Tizenhat szárnyvonalon állhat le a vasúti közlekedés - lapszemle

Tizenhat vasúti szárnyvonalon hozzájárultak a személyszállító vonatok decemberi leállításához a Regionális Közlekedésszervező Irodák - írja a Népszabadság. A szakértők a MÁV által kiválasztott 21 vonalból ötnél tartanák indokoltnak a forgalom legalább átmeneti fenntartását.

A Népszabadság azt írja, hogy tizenhat vasúti szárnyvonalon szabad utat adtak a személyszállító vonatok decemberi leállításának a Regionális Közlekedésszervező Irodák. A szakértők a MÁV által kiválasztott 21 vonalból ötnél tartanák indokoltnak a forgalom legalább átmeneti fenntartását.

A jövő héten dönthetnek, hogy a december eleji menetrendváltáskor hol szűnik meg a vasúti személyszállítás. A máris szakszervezeti tiltakozó akciókat kiváltó kérdés eldöntéséért felelős gazdasági tárca postázójába mindenesetre pénteken megérkeztek a jegyzőkönyvek a Regionális Közlekedésszervező Irodák, az önkormányzatok, a MÁV és a Volán-társaságok egyeztetéseiről.

A minden érdekelt számára kényes helyzetet jellemzi, hogy a lap úgy tudja: érdemi javaslatot a minisztérium nem kapott. Az immár sokáig nem halogatható döntésért a felelősséget senki nem szeretné magára vállalni.

A Magyar Nemzetben arról lehet olvasni, hogy példátlan intézkedéseket vezet be a rendőrség az Andrássy úton és az Operaház környékén október 22-én, hétfőn.

Már a kora délutáni órákban, hat órával azelőtt, hogy Gyurcsány Ferenc beszédet mondana az Operaházban az 1956-os forradalom és szabadságharc évfordulója alkalmából rendezett eseményen, leállítják az autóforgalmat. A helyi lakosok is csak igazoltatás után léphetnek a "tiltott övezet" területére.

Hanganyag: Rezsek Gyõzõ

KAPCSOLÓDÓ HANG
Címlapról ajánljuk
VIDEÓ
inforadio
ARÉNA
2024.05.07. kedd, 18:00
Resperger István ezredes
a Magyar Agrár-és Élettudományi Egyetem Szent-István Biztonságkutató Központ igazgatója
Nagyot ralizott az OTP!

Nagyot ralizott az OTP!

Ázsiában felemás hangulatban telt a kereskedés hétfő reggel, ezt követően Európában a múlt heti esés után szép pluszban zártak a tőzsdék, és Amerikában is az emelkedésé volt a főszerep. A hét első napján idehaza a külkereskedelmi adatokra volt érdemes figyelni, külföldön pedig nem várható nagyobb piacmozgató esemény. A magyar tőzsdén is kedvező hangulatban telt a kereskedés, elsősorban az OTP-nek köszönhetően.

EZT OLVASTA MÁR?
×
×
×
×
×