eur:
388.48
usd:
360.61
bux:
68568.49
2024. május 6. hétfő Frida, Ivett

Áron alul adtak el állami telkeket?

A XI. kerületi Fidesz szerint nemcsak önkormányzati, hanem állami telkek is kerültek áron alul a Kopaszi-gát térségét fejlesztő - Leisztinger Tamás vállalkozó többségi tulajdonában álló - céghez az elmúlt években. Schneller Domokos helyi fideszes képviselő elmondta: várják, hogy az ügyészségen korábban elkezdett vizsgálathoz csatolják kiegészítésként ennek a két teleknek az ügyét is.

Nemcsak önkormányzati, hanem két háromhektáros állami tulajdonú telkekhez is hozzájutott Leisztinger Tamás ingatlanfejlesztő cége - mondta az InfoRádiónak Schneller Domokos XI. kerületi fideszes képviselő.

A Budafoki és a Dombóvári út sarkán álló 3,6 hektáros telket az önkormányzat arra hivatkozva igényelte a kincstártól, hogy szociális feladatok elvégzése miatt van szüksége rá, röviddel ez után azonban egy közbeiktatott cég segítségével átjátszották az ingatlant, több törvénysértést is elkövetve, Leisztinger Tamásnak - közölte.

A fideszes képviselő hozzátette: siettek, hiszen ez három nappal a 2006-os önkormányzati választások előtt történt, Molnár Gyula polgármester pedig biztosítani akarta, hogy ha esetleg fideszes vezetés kerül a városrész élére, az intézkedéseket már ne lehessen visszavonni.

Schneller Domokos szerint a telek - amelyen vélhetően magasházak épülnek majd - mélyen árul alul került az üzletember birtokába. Az ingatlant négyzetméterenként bruttó körülbelül 10 ezer forintos áron adták el, holott reális ára 30 ezer forint volt.

A másik ingatlant, amely a Lágymányosi híd budai hídfőjénél található, a Sampaio Üzletviteli Tanácsadó Kft.-n keresztül szerezte meg Leisztinger Tamás - magyarázta a fideszes politikus.

Elmondta: feljelentését az önkormányzati tulajdonú ingatlanok miatt szeptember 26-án tette be, most pedig ennek kiegészítését küldte meg az ügyészségnek a két volt állami tulajdonú telek ügyében - fűzte hozzá Schneller Domokos.

Hanganyag: Tenczer Gábor

KAPCSOLÓDÓ HANG
Címlapról ajánljuk
VIDEÓ
inforadio
ARÉNA
2024.05.07. kedd, 18:00
Resperger István ezredes
a Magyar Agrár-és Élettudományi Egyetem Szent-István Biztonságkutató Központ igazgatója
EZT OLVASTA MÁR?
×
×
×
×
×