eur:
389.49
usd:
361.89
bux:
68002.24
2024. május 4. szombat Flórián, Mónika

Visszaadhatják a pénzbe kerülő "ingyenes" tankönyvek árát

Továbbra is sok bejelentés érkezik a szülői egyesületekhez, mert az iskolák ráfizetést kértek az ingyenes tankönyvekre. Az Oktatási Hivatal által kiadott tájékoztatóban a szülők olyan információt kapnak az ingyenes tankönyvellátás szabályairól, amelynek ismeretében észrevételt tehetnek az Oktatási Hivatalnál, ha valamilyen okból sérelmezik gyermekük iskolai tankönyvellátását - mondta az InfoRádiónak Simonné Toldi Ágnes, a Magyarországi Szülők Országos Egyesületének szóvivője.

Jogszabályban rögzített, hogy mely gyermekeknek járnak ingyenesen az iskolai tankönyvek, ennek ellenére néhány iskolai mégis ráfizetést kér a szülőktől - közölte az InfoRádióval Simonné Toldi Ágnes.

A Magyarországi Szülők Országos Egyesületének szóvivője kiemelte, hogy a szervezethez is sok panasz érkezik azzal kapcsolatban, hogy az iskolák pénzt kérnek bizonyos tankönyvekért, munkafüzetekért, vagy az idegennyelv-könyvekért.

Simonné Toldi Ágnes elmondta, hogy a szülők panaszaikkal az Oktatási Hivatalhoz fordulhatnak, és a szervezet vizsgálatot folytathat az adott intézménynél.

A hivatal felügyeleti bírságként legfeljebb egymillió forintot szabhat ki, valamint felhívhatja az intézményvezető figyelmét, hogy szüntesse meg a szabálytalanságot - hangsúlyozta a szóvivő.

Hozzátette: ha megállapítják, hogy szabálytalanul szedik be az iskolák a pénzt, akkor a szülők visszakaphatják ezt az összeget.

Hanganyag: Zahoránszky Dóra

KAPCSOLÓDÓ HANG
Címlapról ajánljuk
Cservák Csaba: a júniusi választás anyagilag is fontos lehet a pártoknak

Cservák Csaba: a júniusi választás anyagilag is fontos lehet a pártoknak

Anyagi szempontból is fontos az ellenzéki pártoknak, hogy jól szerepeljenek az idei európai parlamenti és önkormányzati választáson, mert azzal növelik az esélyüket arra, hogy 2026-ban, az országgyűlési választáson egy százaléknál jobb eredményt érjenek el, és állami támogatásban részesüljenek. Az InfoRádióban Cservák Csaba alkotmányjogász professzor beszélt arról, hogy az állam mikor és miért támogatja a választáson elinduló pártokat.
VIDEÓ
inforadio
ARÉNA
2024.05.06. hétfő, 18:00
Salát Gergely
a Pázmány Péter Katolikus Egyetem és a Magyar Külügyi Intézet munkatársa
Kulcsfontosságú adat jött - Mutatjuk a tőzsdei reakciókat

Kulcsfontosságú adat jött - Mutatjuk a tőzsdei reakciókat

Határozott emelkedéssel zártak tegnap az amerikai tőzsdék, amelyet vegyes mozgások követtek Ázsiában. A tegnapi zárás után jelentett az Apple, amelynek sikerült megverni az elemzői várakozásokat és története legnagyobb sajátrészvény-vásárlását jelentette be, így az iPhone-gyártó árfolyama jelentős pluszban indította a mai napot. Délután fontos munkaerőpiaci adat érkezett az USA-ból, az amerikai foglalkoztatottak létszámának emelkedése messze elmaradt a várakozásoktól, és jócskán csökkent az előző hónaphoz képest áprilisban. A tőzsdék a nap első felében is a pozitív tartományban mozogtak, majd a munkaerőpiaci adat után begyorsult az emelkedés.

EZT OLVASTA MÁR?
×
×
×
×
×