eur:
389.76
usd:
363.56
bux:
0
2024. május 1. szerda Fülöp, Jakab

Fideszes polgármesterek a Budai Gyermekkórház bezárása ellen

A Budai Gyermekkórház bezárásának megakadályozására kérték a kormánypárti politikusokat budai fideszes polgármesterek.

Az intézmény előtt tartott tájékoztatón Nagy Gábor Tamás I., Láng Zsolt II., Bús Balázs III. és Pokorni Zoltán XII. kerületi polgármester vett részt.

Pokorni Zoltán hangsúlyozta, hogy eddig négy ombudsmani határozat nyilvánította a bezárást jogsértőnek és alkotmányosan aggályosnak.

A Fidesz alelnöke emlékeztetett arra, hogy a Budai Gyermekkórház SZDSZ-ben politizáló igazgatója, és a kerületi szocialista frakcióvezető is ellenzi az intézmény bezárását.

Láng Zsolt arra hívta fel a figyelmet, hogy 1500 négyzetméter ingyenes területtel és sokmillió forint helyi támogatással segítették a gyermekkórházat. Úgy vélte: a mindössze tíz éve épült intézményből - a sebészeti klinika létrehozásável - igazi XXI. századi egészségügyi intézmény lehetne.

KAPCSOLÓDÓ HANG
Címlapról ajánljuk

Dobrev Klára a Ligetben: "fogd be a szádat, magyar dolgozó, mert különben kirúgunk, ezt üzeni Orbán Viktor kormánya"

Európai fizetéseket, európai nyugdíjat, európai egészségügyet, európai béreket sürgetett a Demokratikus Koalíció, az MSZP és a Párbeszéd európai parlamenti (EP-) listavezetője szerdán Budapesten. Dobrev Klára közölte, erős Európát akar, amely minden magyarra tud vigyázni, akkor is, ha a kormánnyal szemben kell megvédenie őket.
VIDEÓ
inforadio
ARÉNA
2024.05.02. csütörtök, 18:00
Könnyid László
a Magyar Turisztikai Ügynökség főigazgatója
EZT OLVASTA MÁR?
×
×
×
×
×