eur:
389.75
usd:
365.2
bux:
0
2024. május 1. szerda Fülöp, Jakab

Ágh Attila: "Ez már politikai bohózat, nem megemlékezés"

Ágh Attila politológus úgy látja, hogy az őszödi beszéd semmilyen komoly mérföldkövet nem jelent a hazai politikai életben. Az egyetemi tanár az InfoRádió Aréna című műsorában úgy vélekedett: erre utal az is, hogy idén ősszel - a tavalyihoz képest - elenyésző volt a tüntetők száma.

"Ha 4-500 embert sikerül összeszedni valamilyen megmozdulásra, az inkább a politikai bohózat, nem pedig a megemlékezés kategóriájába tartozik" - fogalmazott a politológus az InfoRádió Aréna című műsorában.

Ágh Attila megjegyezte: a lakosság egy éve még nem tudta, hogyan néz ki egy tüntetés.

"Az emberek nem kalkulálhatták, hogy a vandalizmusra hajlamos kisebbség és a békés többség hogyan fér meg egymással, illetve hogyan kell reagálni egy rendőri oszlatásnál" - hangsúlyozta az egyetemi tanár.

A politilógus szerint a Fidesz kihasználja a szezonkezdetet

Arról is beszélt, hogy a válságról beígért jóslatok szerinte nem váltak be, így az emberek közömbösebbé váltak a politikai események iránt,
erős érzelmi töltet alapvetően nem érzékelhető.

"Ez nem egy olyan történelmi alkalom, amire súlya alapján emlékeznünk kellene. A beszédből meglehetősen erőszakoltan és mesterségesen akarnak mérföldkövet csinálni" - fogalmazott Ágh Attila.

A politológus azt mondta, hogy amíg az kormánypártok lezártnak tartják az ügyet, a Fidesz az őszi szezonkezdetet is kihasználva, érthető okokból próbálja napirenden tartani a történteket.

Hanganyag: Kocsonya Zoltán

KAPCSOLÓDÓ HANG
Címlapról ajánljuk

Dobrev Klára a Ligetben: "fogd be a szádat, magyar dolgozó, mert különben kirúgunk, ezt üzeni Orbán Viktor kormánya"

Európai fizetéseket, európai nyugdíjat, európai egészségügyet, európai béreket sürgetett a Demokratikus Koalíció, az MSZP és a Párbeszéd európai parlamenti (EP-) listavezetője szerdán Budapesten. Dobrev Klára közölte, erős Európát akar, amely minden magyarra tud vigyázni, akkor is, ha a kormánnyal szemben kell megvédenie őket.
VIDEÓ
inforadio
ARÉNA
2024.05.02. csütörtök, 18:00
Könnyid László
a Magyar Turisztikai Ügynökség főigazgatója
A GoPro betiltatna egy kínai kamerát az USA-ban

A GoPro betiltatna egy kínai kamerát az USA-ban

Az Egyesült Államok Nemzetközi Kereskedelmi Bizottsága (USITC) bejelentette, hogy vizsgálatot kezdeményez a GoPro Inc. által felvetett aggályok nyomán. A vádak szerint egy kínai cég, az Arashi Vision, amely az Insta360 márkanevű kamerák gyártója, megsértette a GoPro kamera- és kamerarendszerre vonatkozó szabadalmait.

EZT OLVASTA MÁR?
×
×
×
×
×