eur:
389.58
usd:
363.24
bux:
68123.99
2024. május 2. csütörtök Zsigmond

Nemzeti parkkal védenék a Zemplént

Zempléni Nemzeti Park megalakítását kezdeményezik a térségben élők a táj védelme érdekében - mondta Bihari Zoltán, a Zempléni Nemzeti Parkért Szövetség elnöke. Hozzátette, hogy hamarosan elkészül a nemzeti park előterjesztése, amelyet Fodor Gábor környezetvédelmi miniszternek is átadnak.

Két évvel ezelőtt kezdeményezték a Zempléni Nemzeti Park létrehozását, majd egy éve megalakult a Zempléni Nemzeti Parkért Szövetség - közölte a szervezet elnöke.

Bihari Zoltán kifejtette, hogy a kezdeményezést támogatták a biológusok, a geológusok és az építészek, valamint az önkormányzatok is.

A szervezet elnöke kifejtette, hogy a leendő nemzeti park területe a Zempléni, valamint a Tokaj-Bodrogzug Tájvédelmi Körzetet fedné le.

A 30 ezer hektáros terület szinte érintetlen, nagy összefüggő erdőségek találhatók rajta - tette hozzá.

Vannak olyan állatok, amelyek kizárólag itt élnek, vagy a legnagyobb magyarországi populációjuk a Zemplénben van - hangsúlyozta Bihari Zoltán.

A Zempléni Nemzeti Parkért Szövetség vezetője közölte: hamarosan elkészül a nemzeti parkról szóló előterjesztés, amely tartalmazza a helyzetleírást, az elképzeléseket és a bővítési lehetőségeket.

Ezt átadják majd Fodor Gábor szakminiszternek, valamint a megyei önkormányzatnak is - tette hozzá.

KAPCSOLÓDÓ HANG
Címlapról ajánljuk

Wéber Gábor elmondta, ki szorongathatja meg Max Verstappent

A hétvégi Forma–1-es Miami Nagydíjon is a Red Bull és Max Verstappen a fő esélyes – mondta az InfoRádióban Wéber Gábor. A kommentátor a 2024-es szezon első öt versenyének legfontosabb történéseit is elemezte, valamint kitért arra is, milyen következményei lehetnek annak, hogy Adrian Newey tervezőmérnök 2025-ben már biztosan távozik a vb-címvédő istállótól.
VIDEÓ
inforadio
ARÉNA
2024.05.03. péntek, 18:00
Bakondi György
a miniszterelnök belbiztonsági főtanácsadója, a Stratégiai Tanácsadó Testület tagja
EZT OLVASTA MÁR?
×
×
×
×
×