eur:
389.49
usd:
361.89
bux:
68002.24
2024. május 4. szombat Flórián, Mónika

Még mindig számolják, megéri-e a 4-es metró

Még mindig a megtérülési mutatóit számolják a 4-es metrónak, az unió ugyanis veszteséges beruházást nem támogat. Ikvai-Szabó Imre főpolgármester-helyettes az InfoRádiónak elmondta, hogy vagy a 10 százalékos beruházási tartalékból kell faragni, vagy az utasforgalmon alapuló megtérülést kell javítani ahhoz, hogy nyereséges legyen a projekt.

Budapest minden dokumentációt elkészített, a magyar államot képviselő NFÜ közvetlenül jár el ebben az ügyben Brüsszelben - mondta el az InfoRádiónak Ikvai-Szabó Imre, aki hozzátette: most a megvalósíthatósági tanulmány részletezésén dolgoznak.

A teljes dokumentáció kész van, most a megtérülési számításokat végzik. Megtérülés nélküli projekteket ugyanis a kohéziós alap nem támogat. Jelenleg a költségtúllépésekkel együtt túl magas - tíz százalékos - a tartalék, ami a jelenlegi számítások szerint mínuszba viheti a beruházást. Körülbelül öt százalékot kell "ledolgozni" - ezen dolgoznak most.

Hanganyag: Tenczer Gábor

KAPCSOLÓDÓ HANG
Címlapról ajánljuk

Árokszállási Zoltán: hamarosan felpöröghet a magyar gazdaság

Az MBH Bank elemzői szerint 2024 második felében felpöröghet a magyar gazdaság, bővülhet a fogyasztás, így részben ennek köszönhetően a GPD növekedése éves átlagban elérheti a 2,7 százalékot - mondta az InfoRádiónak az MBH Elemzési Centrum vezetője.
VIDEÓ
inforadio
ARÉNA
2024.05.06. hétfő, 18:00
Salát Gergely
a Pázmány Péter Katolikus Egyetem és a Magyar Külügyi Intézet munkatársa
EZT OLVASTA MÁR?
×
×
×
×
×