eur:
392.27
usd:
366.85
bux:
67039.3
2024. április 27. szombat Zita

Torlódásokat okoznak az újabb útfelújítások - térképpel!

Újabb útfelújításokat kezdtek Budapesten: a Moszkva tér-környékén, és a Budaörsi úton lehet fennakadásra számítani.

Dugóra számíthatnak mától a BAH-csomópont környékén autózók: megkezdődött ugyanis a Hegyalja út fölújítása. Nem csak az utat javítják, hanem a vízművek is munkálatokat végez az Avar utcáig tartó szakaszon.

A tervek szerint az aszfaltot szerdán kezdik fölmarni, addig szegélymunkálatokat végeznek. Az Avar utca, azaz a belváros felé egy sáv lesz járható, kifelé viszont kettő. A főváros arra hívja föl az autósok figyelmét, hogy jelentős torlódásra számíthatnak ezen az útszakaszon. Az illetékesek azt ígérik, hogy a munkálatokat augusztus 20-ig befejezik.

Szintén útfölújítás kezdődött a Csaba utcában, a Várfok utca és a Városmajor utca között. De föltúrják a Krisztina körutat is a Szilágyi Erzsébet fasor és az Attila út között. Emiatt pedig a Moszkva tér környékén várhatóak újabb torlódások. A munkálatok alatt tilos a parkolás a kijelölt szakaszokon, emellett 30km/h-s sebességkorlátozást is bevezettek az érintett szakaszokon.

Az úttestet kedden kezdik el fölmarni. A tervek szerint itt szakaszos sávlezárással, illetve sávelhúzással dolgoznak a kivitelezők. A munkálatokat előreláthatólag augusztus 15-ére fejezik be.

Kispesten a Zalaegerszeg utcát újítják föl a Kossuth Lajos és a Vas Gereben utca között. Itt is sávszűkítésre és szakaszos lezárásra kell számítaniuk az autósoknak. A budai oldalon tart még a Karolina út, a Bécsi út, a Máriaremetei út, valamint az Angeli út fölújítása. A pesti oldalon pedig a Városligeti fasort, az Ócsai utat, Csepelen a Kossuth Lajos utcát, a IX. kerületben pedig a Soroksári út egy szakaszát építik.

Az útfelújítással kapcsolatos legfontosabb információkat eolvashatja, ha ide kattint!

Hanganyag: Póth Attila

KAPCSOLÓDÓ HANG
Címlapról ajánljuk
Polgár Csaba: a megelőzés, a szűrések és a daganatellenes oltások is nagyon fontosak

Polgár Csaba: a megelőzés, a szűrések és a daganatellenes oltások is nagyon fontosak

A koronavírus-járvány utóhatásaként sokkal kevesebben járnak szűrővizsgálatokra, mint a pandémia előtt, ezért átfogó kampányra lenne szükség, hiszen a népbetegségek megelőzhetők - mondta az InfoRádióban az Országos Onkológiai Intézet főigazgatója. Polgár Csaba professzor kardiológus és gyermekgyógyász kollégáival együtt több vidéki fórumon tart előadást erről.
VIDEÓ
inforadio
ARÉNA
2024.04.29. hétfő, 18:00
Csányi Sándor
az OTP Bank elnök-vezérigazgatója
EZT OLVASTA MÁR?
×
×
×
×
×