eur:
389.49
usd:
361.89
bux:
68002.24
2024. május 4. szombat Flórián, Mónika

Horváth Ágnes: "Védvonalak kellenek"

Egyelőre még tisztázatlanok azok a kérdések, hogy a magánbiztosítók mennyire szólhatnak bele majd az egészségbiztosítók döntéseibe - mondta Horváth Ágnes szakminiszter az InfoRádió Aréna című műsorában.

A biztosítók, vagyis a privát tőke, az állami tulajdonrész mellett 49 százalékkal jelenhet meg. Fontos kérdés, hogy így miként vehetnek majd részt az irányításban, milyen menedzsmenti jogokat kapnak - közölte az egészségügyi miniszter.

Hozzátette: erről még sokat kell tárgyalni, a rendszer ugyanis akkor működhet jól, ha a befektetők bizonyos irányítási, döntési jogokat megkapnak.

Meg kell tárgyalni például azt, hogy melyek azok a területek, amelyeken a biztosítók tulajdonrészük arányánál nagyobb döntési jogosítványt élvezhetnek - mondta Horváth Ágnes.

Közölte: a kormány több mint tíz biztosítóval egyeztetett a rendszerről, arról azonban nem volt szó, hogy a kabinet bármilyen módon is kompenzálná az esetleges veszteségeiket.

A cél az hogy a mostaninál stabilabbá tegyük a biztosítási rendszert, ezért különböző "védvonalrendszereknek" kell működniük - jelentette ki a miniszter.

Ezek között említette, hogy a biztosítóknak például garanciális alapot kell létrehozniuk saját pénzükből.

Hanganyag: Exterde Tibor

KAPCSOLÓDÓ HANG
Címlapról ajánljuk

Árokszállási Zoltán: hamarosan felpöröghet a magyar gazdaság

Az MBH Bank elemzői szerint 2024 második felében felpöröghet a magyar gazdaság, bővülhet a fogyasztás, így részben ennek köszönhetően a GPD növekedése éves átlagban elérheti a 2,7 százalékot - mondta az InfoRádiónak az MBH Elemzési Centrum vezetője.
VIDEÓ
inforadio
ARÉNA
2024.05.06. hétfő, 18:00
Salát Gergely
a Pázmány Péter Katolikus Egyetem és a Magyar Külügyi Intézet munkatársa
EZT OLVASTA MÁR?
×
×
×
×
×