eur:
389.49
usd:
361.89
bux:
68002.24
2024. május 4. szombat Flórián, Mónika

Fidesz: "Az SZDSZ foglyai vagyunk"

A Fidesz arra kéri az MSZP országos választmányát, hogy emeljen szót a több-biztosítós rendszer bevezetését jelentő "Gyurcsány-SZDSZ paktum" ellen - mondta Pesti Imre, az ellenzéki párt szakpolitikusa.

A politikus szerint nyilvánvaló, hogy az SZDSZ, amely alig lépte át a parlamenti küszöböt, zsarolja a miniszterelnököt, a kormányt, a parlamentet és az egész magyar társadalmat.

"Valamennyien foglyai vagyunk az SZDSZ-nek, Gyurcsány Ferenc pedig, hogy hatalmát mentse, eladja az egészségügyet a szabad demokratáknak, nyomorba és katasztrófába döntve ezzel az egész magyar társadalmat" - fogalmazott.

Pesti Imre szerint a szocialista képviselők folyosói beszélgetésekben mindig kijelentik, hogy nem támogatják a versengő több-biztosítós rendszer bevezetését.

Egyfajta vizsga is lesz, hogy valóban tudnak-e parlamenti esküjüknek megfelelően cselekedni, és nem szavaznak meg olyat, ami meggyőződésük ellen való - tette hozzá.

A fideszes politikus hangsúlyozta: bíznak abban, hogy a szocialisták nem árulják el, nem adják el a biztosítási piacot, hanem hazafiként viselkednek.

Pesti Imre emlékeztetett arra, hogy az MSZP több platformja és tagozata ellenzi a biztosítási rendszer átalakítását, és az a Szociáldemokrata Charta sem ért egyet a több-biztosítós modell bevezetésével, amelyet vezető MSZP-s politikusok, így Vitányi Iván, Kovács László, Lendvai Ildikó, Kiss Péter és Hiller István írtak alá annak idején.

Pesti Imre szerint 2005-ben még maga Gyurcsány Ferenc sem támogatta az átalakítást.

A liberális egészségügyi miniszter által hivatkozott holland rendszerről Pesti Imre szerint a világ legismertebb szakemberei azt mondják, nincsenek olyan tapasztalatok, amelyek alapján máshol is érdemes lenne azt bevezetni.

Pesti Imre arra is felhívta a figyelmet, hogy Hollandiában a több-biztosítós modell bevezetésének első évében 605 millió eurós veszteség keletkezett, ami azért bír különös jelentőséggel, mert az egyik magyar magánbiztosító a kormányzattal folytatott megbeszélése után úgy nyilatkozott: ígéretet kapott arra, hogy a biztosítók veszteségeit átvállalja a kormány.

KAPCSOLÓDÓ HANG
Címlapról ajánljuk
Sós Csaba: itt még komoly ütközések lesznek

Sós Csaba: itt még komoly ütközések lesznek

Még bő 50 napig szerezhetnek indulási jogot az úszók a párizsi olimpiára. Sós Csaba szövetségi kapitány több számban is nagy csatát vár a lehetséges magyar indulók között, ugyanis számonként és nemzetenként legfeljebb ketten indulhatnak az olimpián. Arról is beszélt, hogy a 15 éves Jackl Vivien nemzetközi szintű klasszis lesz a következő időszakban.
VIDEÓ
inforadio
ARÉNA
2024.05.06. hétfő, 18:00
Salát Gergely
a Pázmány Péter Katolikus Egyetem és a Magyar Külügyi Intézet munkatársa
Zelenszkijt körözési listára tették, veszélyben Bahmut - Ukrajnai háborús híreink szombaton

Zelenszkijt körözési listára tették, veszélyben Bahmut - Ukrajnai háborús híreink szombaton

Tegnap nagyon veszélyes tendenciának nevezte a Kreml szóvivője, hogy európai politikusok folyamatosan az ukrajnai konfliktusba való közvetlen beavatkozás lehetőségéről nyilatkoznak - ezt megelőzően  a pozsonyi külügyminisztérium közölte, hogy Szlovákia aktívan részt fog venni az ukrajnai béke megteremtéséről Svájcban júniusban rendezendő nemzetközi konferencián, és határozottan a békés megoldás mellett áll ki. A fronton is zajlanak az események: magyarázkodása készült egy dél-afrikai katonatiszt az orosz médiában, amiért az Ukrajnában zsákmányolt NATO-harcjárművek közt felbukkant egy dél-afrikai gyártmányú Mamba páncélos is. Ukrajna keleti részén két kulcsfontosságú város körül továbbra is heves harcok folynak, egyre nagyobb veszélyben Bahmut. Háborús híreink szombaton, percről percre.

EZT OLVASTA MÁR?
×
×
×
×
×