eur:
389.49
usd:
361.89
bux:
68002.24
2024. május 4. szombat Flórián, Mónika

Daróczi: "A kormány a gázra lép"

Nyáron heti két ülést tart a kormány, a plusznapon az egészségügyi és fejlesztési döntések végrehajtásának felgyorsításáról tárgyalnak. A miniszterelnök augusztusban megy szabadságra, előbb a Balatonhoz, majd Németországba.

Daróczi Dávid kormányszóvivő az InfoRádiónak elmondta: ezen a nyáron nem lesz uborkaszezon, a kormány nem lassít, sőt a gázra lép.

A kabinet egyebek mellett a hétvégén megkötendő koalíciós szerződésben felsorolt témákról tárgyal majd.

Vannak olyan ügyek, amelyekről a kormány már meghozta a legfontosabb döntéseket, ezeknek a végrehajtását fel kell gyorsítani.

Ezek a témák szerepelnek majd a hetenkénti második kormányülés napirendjén, ahol mindig lesz egy egészségügyi reformmal kapcsolatos és egy fejlesztési ügyekhez köthető napirendi pont.

Ilyen például az egészségbiztosítási potyautasok feltérképezésének és kiszűrésének lehetséges további lépései - tette hozzá a kormányszóvivő.

Daróczi Dávid hangsúlyozta: a kabinet új ügyekkel is foglalkozik, a reformok felgyorsítása érdekében.

Gyurcsány helyett Kiss Péter

A kormányszóvivő szerint a szabadságolások nem befolyásolják a kormány munkáját, hiszen van kidolgozott helyettesítési rend.

A miniszterelnök augusztus elején megy szabadságra, a családjával előbb a Balatonhoz utazik, majd Németországba megy egy hajótúrára; ezalatt Kiss Péter kancelláriaminiszter helyettesíti.

A minisztereket az államtitkáraik helyettesítik a törvényben meghatározott rend szerint.

A legrosszabbul talán a kormányszóvivők járnak, ők ugyanis egyáltalán nem mennek szabadságra a nyáron.

Hanganyag: Németh Zoltán

KAPCSOLÓDÓ HANG
Címlapról ajánljuk

Árokszállási Zoltán: hamarosan felpöröghet a magyar gazdaság

Az MBH Bank elemzői szerint 2024 második felében felpöröghet a magyar gazdaság, bővülhet a fogyasztás, így részben ennek köszönhetően a GPD növekedése éves átlagban elérheti a 2,7 százalékot - mondta az InfoRádiónak az MBH Elemzési Centrum vezetője.
VIDEÓ
inforadio
ARÉNA
2024.05.06. hétfő, 18:00
Salát Gergely
a Pázmány Péter Katolikus Egyetem és a Magyar Külügyi Intézet munkatársa
EZT OLVASTA MÁR?
×
×
×
×
×