eur:
389.58
usd:
362.76
bux:
68012.06
2024. május 3. péntek Irma, Tímea

Új szakértő kirendelését kérte E. Zsanett védője

Új szakértő kirendelését, és új DNS-vizsgálatot kért a Fővárosi Főügyészséghez benyújtott beadványában a Múzeum körúti erőszak néven ismertté vált bűncselekmény sértettjének jogi képviselője.

Új szakértő kirendelését, és új DNS-vizsgálatot kért a Fővárosi Főügyészséghez benyújtott beadványában a Múzeum körúti erőszak néven ismertté vált bűncselekmény sértettjének jogi képviselője - írja a Népszabadság. Tuza Péter korábban elmondta, hogy abban az esetben, ha a kiszivárgott DNS-eredmény megegyezik a valódival, akkor az ügyészségnek hivatalból büntetőeljárást kellene indítania, mert kétség fér a szakértői vélemény egészéhez. A mostani beadványban ez a kifogás is szerepel. A 21 éves lány azért tett feljelentést, mert állítása szerint május 4-én Budapesten, a Múzeum körúton öt rendőr igazoltatta, majd egy sötét mellékutcába vitték őt, ahol ketten nemi erőszakot követtek el vele szemben a három másik rendőr jelenlétében.

Állandósult a tőkehiány a hazai kis- és közepes vállalkozásoknál - olvasható a Magyar Nemzetben. Aggodalomra ad okot, hogy a kisebb cégek háromnegyede egyáltalán nem tervezi tevékenysége bővítését. Az ok a megszorításokban és a lakossági fogyasztás visszaesésében keresendő. A borúlátás ismét erősödött e vállalkozói körnél júniusban - mutatja az Ecostat legfrissebb felmérése.

A Napi Gazdaság úgy tudja: a kórházak több mint fele tartozik valamelyik gyógyszer-nagykereskedőnek, az adósság mértéke tíz- és százmillió forint között van, melyet az intézmények a fizetés átütemezésével próbálnak orvosolni. Az újság értesülése szerint vannak olyan intézmények, amelyek a beszállítóval próbálnak úgy egyezkedni, hogy a fizetési határidőt kitolják, de akad olyan ellátó is, amelynek vezetője vagy csődbiztosa házon belüli generikus-programot hirdetett.

Egyedül Magyarországon várható kamatcsökkentés az év második felében a régióban - közli a Világgazdaság. Míg az eurózóna alapkamata szeptemberre egy emelést követően beéri a szlovák 4,25 százalékos irányadó rátát, addig az unióban a legmagasabb hazai kamatszint legfeljebb 125 bázisponttal, 6,5 százalékig csökkenhet az év végére a lapunk által megkérdezett elemzők szerint.

Újszerű, a biológiai fizika eredményeit és módszereit az üzleti életben felhasználó hálózatkutatást mutatott be a Gordio tanácsadó cég - tájékoztat az lndex. A pókerjátszmás főnöki tréningeket is kifejlesztő társaság akár háromezer fős vállalatnál is megmondja egy húszperces felmérés után, kik a kulcsemberek. Ezt jó tudni, különben - ahogy erre példa is volt - a munkavédelmis lesz a legfőbb információforrás.

KAPCSOLÓDÓ HANG
Címlapról ajánljuk

Biztosra veszik: orosz ügynökök robbantottak Csehországban

A cseh Szervezett Bűnözés Elleni Központ vizsgálata megerősítette, hogy a vrběticei lőszerraktárak elleni, közel tíz évvel ezelőtti robbantás mögött az orosz katonai titkosszolgálat, a GRU állt. A külföldi kémek célja a fegyverek és lőszerek eljuttatásának megakadályozása volt olyan területekre, ahol az orosz hadsereg katonái tevékenykednek.
VIDEÓ
inforadio
ARÉNA
2024.05.03. péntek, 18:00
Bakondi György
a miniszterelnök belbiztonsági főtanácsadója, a Stratégiai Tanácsadó Testület tagja
EZT OLVASTA MÁR?
×
×
×
×
×