eur:
389.03
usd:
362.04
bux:
67970.16
2024. május 3. péntek Irma, Tímea

Medián: az emberek fele nem tudja, mi az a több-biztosítós modell

Az emberek fele még ma sem tudja mit jelent az egy- vagy több-biztosítós egészségügyi rendszer - derül ki a Medián felméréséből.

Bár már hónapok óta a közélet és a politikai csatározások meghatározó témája az egészségbiztosítási rendszer átalakítása, a Medián közvéleménykutató felmérése szerint az emberek fele bevallja, hogy nem tudja, mit is jelent a több-biztosítós rendszer.

Ennek ellenére az emberek jó része állást foglal a témában - mondta az InfoRádióban a piackutató intézet igazgatója.

Azzal kapcsolatban ugyanis, hogy milyen változtatást tartana szükségesnek, a megkérdezettek többsége adott választ. 40 százalék szerint egyetlen szereplőként kellene megtartani az állami egészségbiztosítót.

Hann Endre elmondta: bár lassan, de az így vélekedők aránya folyamatosan nő. Februárban még a megkérdezettek 31, márciusban pedig 37 százaléka adta ezt a választ.

A válaszadók 47 százaléka több-biztosítós rendszert akar, amelyben azonban a magánbiztosítók mellett az állami is megmaradna. E csoport aránya lassan csökken, korábban 55 illetve 51 százaléknyian voltak.

A radikális reformisták aránya 7 százalék, ők azt a válaszlehetőséget jelölték meg, hogy az államnak csak a verseny feltételeit kell meghatároznia, az OEP feladatát pedig magánbiztosítóknak kellene átvenniük.

Hann Endre elmondta: az állami biztosító kizárólagos megtartására a politikailag bizonytalanok voksoltak. A többiek általában az általuk preferált párt által hirdetett javaslatot támogatták.

Hanganyag: Gál Ildikó

KAPCSOLÓDÓ HANG
Címlapról ajánljuk

Biztosra veszik: orosz ügynökök robbantottak Csehországban

A cseh Szervezett Bűnözés Elleni Központ vizsgálata megerősítette, hogy a vrběticei lőszerraktárak elleni, közel tíz évvel ezelőtti robbantás mögött az orosz katonai titkosszolgálat, a GRU állt. A külföldi kémek célja a fegyverek és lőszerek eljuttatásának megakadályozása volt olyan területekre, ahol az orosz hadsereg katonái tevékenykednek.
VIDEÓ
inforadio
ARÉNA
2024.05.03. péntek, 18:00
Bakondi György
a miniszterelnök belbiztonsági főtanácsadója, a Stratégiai Tanácsadó Testület tagja
EZT OLVASTA MÁR?
×
×
×
×
×