eur:
388.97
usd:
363.5
bux:
68043.21
2024. május 2. csütörtök Zsigmond

Megérkeztek a Fenyő-gyilkosság feltételezett elkövetőjének DNS-mintái

Megkapta a Nemzeti Nyomozó Iroda annak a szerb állampolgárnak a DNS-mintáit, aki a gyanú szerint meggyilkolhatta Fenyő János vállalkozót 1998-ban - mondta az InfoRádiónak Csizner Zoltán. A Nemzeti Nyomozó Iroda Bűnügyi Főosztályának vezetője kiemelte: a szakértők most azt vizsgálják, hogy a férfi DNS-e egyezik-e a helyszínen rögzített mintával.

A Nemzeti Nyomozó Iroda szakértői a napokban elkezdik elemezni annak a szerb állampolgárnak a DNS-mintáit, aki a gyanú szerint meggyilkolhatta Fenyő János vállalkozót 1998-ban - közölte Csizner Zoltán.

A Nemzeti Nyomozó Iroda Bűnügyi Főosztályának vezetője elmondta: a szerb hatóságok a közelmúltban közölték, hogy őrizetbe vették a férfit, így lehetőség nyílt a mintavételre.

A magyar rendőrségnek átadott minta szakértői vizsgálatának eredményétől függ, hogy milyen intézkedések következhetnek az ügyben - tette hozzá. A főosztályvezető nem kívánta megbecsülni, hogy mikorra fejeződik be a minta vizsgálata.

Csizner Zoltán kifejtette: már korábban felmerült, hogy albán személyek hozhatók összefüggésbe Fenyő János meggyilkolásával, és ennek a körnek volt a tagja a Szerbiában elfogott férfi is.

Ha egyezik a minta a gyilkosság helyszínén talált ruhákból származó mintával, akkor a férfi megalapozottan lesz gyanúsítható a gyilkossággal, ám kiadatása jogi akadályokba ütközhet, ugyanis szerb állampolgár, és Szerbiában tartják fogva - hangsúlyozta a Nemzeti Nyomozó Iroda Bűnügyi Főosztályának vezetője.

Csizner Zoltán kiemelte: minimális az esélye, hogy kiadják a férfit Magyarországnak, így más megoldást kell keresni, például szóba jöhet a büntetőeljárás felajánlása.

Fenyő Jánost, a Vico vállalatcsoport vezetőjét 1998. február 11-én este, a Margit utcában lőtték le, amikor autójával megállt a közlekedési lámpánál.

A tettes egy automata fegyverrel, közvetlen közelről lőtte le, majd a fegyvert egy gépkocsi alá dobta, és gyalog menekült el.

Sapkáját és kabátját az elkövetés helyszínétől 50-60 méterre, a Margit körúton egy kapualjban hagyta. a nyomozók a ruházatban talált hajszálakból nyertek azonosításra alkalmas DNS-mintát..

Hanganyag: Litauszky Balázs

KAPCSOLÓDÓ HANG
Címlapról ajánljuk

Továbbra is az InfoRádió szólhat a Budapest 88,1 MHz-es frekvencián

Egyedüli pályázóként az InfoRádió Kft. nyerte meg a Nemzeti Média- és Hírközlési Hatóság Médiatanácsa (NMHH) által a Budapest 88,1 MHz-es frekvencia használatára kiírt rádiós pályázatot, így a médiaszolgáltató szeptember 1-je után is folytathatja működését – közölte a hatóság.
VIDEÓ
inforadio
ARÉNA
2024.05.02. csütörtök, 18:00
Könnyid László
a Magyar Turisztikai Ügynökség főigazgatója
Békekonferencia lesz a háború lezárásáról, nagy erőkkel támad az orosz hadsereg - Híreink az ukrán frontról csütörtökön

Békekonferencia lesz a háború lezárásáról, nagy erőkkel támad az orosz hadsereg - Híreink az ukrán frontról csütörtökön

ATACMS típusú nagy hatótávolság rakétákkal lőtte az ukrán haderő Luhanszkot, több tucat orosz katona meghalt. Támadás érte Odesszát, legalább 13 áldozatról tudni, többnyire civilekről. Valószínűleg kilőtt az orosz haderő egy amerikai HIMARS-rendszert. Az orosz haderő tovább nyomul Ocseretinétől nyugatra. Ukrajna szerint 120 összecsapás történt 24 órán belül az orosz alakulatokkal. Svájcban béketárgyalás lesz a háború lezárásáról, de Oroszország nem megy el. Cikkünk folyamatosan frissül az orosz-ukrán háború aktualitásaival.

EZT OLVASTA MÁR?
×
×
×
×
×