eur:
388.88
usd:
360.8
bux:
68655.13
2024. május 7. kedd Gizella

Döbbenetes képek a Teréz körúti robbanásról

Robbanás történt szerda hajnalban a Teréz körút - Király utca sarkán álló épületben. A robbanás nyomán - melyben egy ember megsérült - rengeteg törmelék szóródott az utcára, ezért a Blaha Lujza tér felé vezető oldalon két sávot le kellett zárni - mondta el az InfoRádióban a Fővárosi Tűzoltóság szóvivője.

Szerda hajnalban robbanás történt a fővárosban a VI. kerületben a Teréz körút és Király utca sarkán álló épületben - mondta el az InfoRádióban a Fővárosi Tűzoltóság szóvivője.

Molnár Péter azt nem tudta megmondani, hogy gázrobbanásról van-e szó. A balesetben egy, az érintett lakásban tartózkodó idős hölgy megsérült, őt a mentők jelenleg is ellátják.

Az InfoRádió úgy tudja, hogy a balesetnek van egy másik sérültje is, ő a szomszédos lakásban tartózkodott a robbanás idején és a fején sérült meg.

A robbanás egy régi, ötemeletes bérház 3. emeletén történt. A lakásban két fal kidőlt, és kisebb tűz ütött ki, amit a tűzoltók gyorsan eloltottak.

<

A lezártTeréz körút
(fotó: Mihádák Zoltán) (képgaléria)

A robbanás nyomán rengeteg törmelék zúdult a ház udvarára és a körútra is, ezért a Blaha Lujza tér felé tartó oldalon mindkét sávot le kellett zárni - mondta a szóvivő, aki hozzátette: nagy mennyiségű törmelék került a villamossínekre is.

A Fővinform munkatársa az InfoRádióban elmondta: a törmelékek és a tűzoltók munkája miatt a Blaha Lujza tér irányában a villamossínekre terelték a forgalmat, ellenkező irányban pedig csak egy sáv volt járható.

Nem sokkal fél tíz után már újra járható volt a Teréz körút érintett szakasza. A környéken nem alakult ki nagy dugó, mert a robbanást követően a villamossínekre terelték az autókat.

Segít az önkormányzat

Ideiglenes lakásokban helyezi el az önkormányzat az érintett lakások tulajdonosait - mondta el az InfoRádióban a VI. kerület polgármestere.

Verók István közölte: a statikus első véleménye szerint a ház statikailag nem sérült, mivel a robbanás az utca és a két másik lakás felé hatott.

Az önkormányzat átmeneti elhelyezést biztosít az érintett lakások tulajdonosai számára, akik segélyt is kapnak, és ha szükséges az ingóságok elhelyezésében is segít a kerület.

KAPCSOLÓDÓ HANG
Címlapról ajánljuk

Mbappé az utolsó párizsi BL-meccsére készül a PSG mezében

A Borussia Dortmund egygólos előnnyel kezdi a Bajnokok Ligája-elődöntő ma esti második mérkőzését a Paris Saint-Germain ellen. A sárga-feketék 2013 óta először juthatnak be a fináléba. A helyzet nem egyszerű: a francia bajnok ebben a sorozatban egyszer már legyőzte a Parc des Princes-ben a Dortmundot.
VIDEÓ
inforadio
ARÉNA
2024.05.07. kedd, 18:00
Kis-Benedek József
biztonságpolitikai szakértő, címzetes egyetemi tanár, az MTA doktora
EZT OLVASTA MÁR?
×
2024. május 7. 14:49
×
×
×
×