eur:
389.41
usd:
363.76
bux:
68123.99
2024. május 2. csütörtök Zsigmond

Kossuth tér: milliárdos munkálatok a tüntetők hűlt helyén - képgaléria

Kivirágzott a Kossuth tér, a napokban fejezték be a Parlament előtti parkrész beültetését. A tér teljes rendezése a 2-es villamos pályája mentén futó díszkerítéssel együtt 1,3 milliárd forintba kerül, a rendezésre vonatkozó pályázat eredményét augusztusban hirdetik ki.

Virágok foglalták el a tüntetők egykori helyét a Kossuth téren. A Főkert a napokban mintegy 15 ezer egynyári növényt telepített a Rákóczi szobor környékére.

A nemzeti színű szalagot formáló virágkompozíció már a második üteme a tér kertészeti rendezésének.

Márciusban fejeződött be a talajcsere, és akkor ültettek el mintegy ezer cserjét, ezerkétszáz örökzöld növényt és tizenhat ezer árvácskát.

Demszky Gábor főpolgármester akkor az InfoRádió kérdésére elmondta: a fővárosnak nem feladata a növények őrzése.

A napokban írták ki a Kossuth tér teljes rendezésére vonatkozó pályázatot is. Beleznay Éva, Budapest megbízott főépítésze az InfoRádiónak közölte: az Országház épülete körül lesz egy húsz méter széles biztonsági zóna, a zóna és a kerítés között lesz az éjszakára bezárható közpark. A díszkerítés a 2-es villamos pályája mentén húzódna.

A terület rendezése 1,3 milliárd forintba fog kerülni a becslések szerint - tette hozzá Beleznay Éva. A pályázat nyertesét augusztusban hirdetik ki, majd a jövő évben megvalósulhat a beruházás.

KAPCSOLÓDÓ HANG
Címlapról ajánljuk

Grád Ottó: a nagyobb árcsökkenésre a gázolajnál lehet majd számítani

Hétfőn 10 forinttal csökkentette az üzemanyagok árát a Mol, szombattól egy rendkívüli változással még tovább csökkennek az árak itthon. A Magyar Ásványolaj Szövetség főtitkára szerint ez a bejelentés új helyzetet teremt a kiskereskedelmi piacon. A változáshoz valamilyen mértékben várhatóan minden töltőállomás alkalmazkodik majd és árakat csökkent - mondta az InfoRádiónak Grád Ottó.
VIDEÓ
inforadio
ARÉNA
2024.05.02. csütörtök, 18:00
Könnyid László
a Magyar Turisztikai Ügynökség főigazgatója
EZT OLVASTA MÁR?
×
×
×
×
×