eur:
389.54
usd:
363.13
bux:
68123.99
2024. május 2. csütörtök Zsigmond

"A rendőrség tisztességes emberekből áll"

A rendőrség tisztességes emberekből áll - mondta az Országgyűlés Honvédelmi és rendészeti bizottsága előtt az országos rendőrfőkapitány-jelölt. Bencze József hozzátette: az egyik fő feladatának az emberek bizalmának visszaszerzését tekinti. Bencze József országos rendőrfőkapitánnyá történő kinevezését az Országgyűlés rendészeti bizottságának kilenc kormánypárti tagja támogatta, hat ellenzéki képviselő pedig tartózkodott a szavazásnál.

Felkészült a rendőrség állománya - mondta a rendészeti bizottság ülésén a rendészeti miniszter-jelölt. Bencze József fontos feladatának tekinti az emberek bizalmának visszaszerzését.

A tábornok sokkal több munkát és fegyelmet kér a rendőröktől, és elmondta azt is, hogy nagy kihívásnak tartja a rendőrség és a határőrség összevonását.

Bencze József fontosnak tartja azt is, hogy a rendőrök megfelelő kiképzést kapjanak az utcai demonstrációk biztosításához. A tábornok ugyanakkor hangsúlyozta: le kell zárni az őszi eseményeket, mert ez az ország érdeke.

Feladatának tekinti a korrupció elleni küzdelmet is. A tábornok a bizottság előtt arról beszélt, hogy hatékonyan kell fellépni a szabálysértőkkel szemben.

Az új országos rendőrfőkapitány hivatalba lépését követően a Legfőbb Ügyészség vezetőjével is tárgyalni fog.

KAPCSOLÓDÓ HANG
Címlapról ajánljuk

Wéber Gábor elmondta, ki szorongathatja meg Max Verstappent

A hétvégi Forma–1-es Miami Nagydíjon is a Red Bull és Max Verstappen a fő esélyes – mondta az InfoRádióban Wéber Gábor. A kommentátor a 2024-es szezon első öt versenyének legfontosabb történéseit is elemezte, valamint kitért arra is, milyen következményei lehetnek annak, hogy Adrian Newey tervezőmérnök 2025-ben már biztosan távozik a vb-címvédő istállótól.
VIDEÓ
inforadio
ARÉNA
2024.05.03. péntek, 18:00
Bakondi György
a miniszterelnök belbiztonsági főtanácsadója, a Stratégiai Tanácsadó Testület tagja
EZT OLVASTA MÁR?
×
×
×
×
×