eur:
389.49
usd:
361.89
bux:
68002.24
2024. május 4. szombat Flórián, Mónika

Webgazdasági képzés a jövő szakközépiskolájában

Már toborozza a diákokat az Első Magyar Webgazdasági Szakközépiskola, amelyben szeptembertől kezdődik az oktatás. Az erdőkertesi iskolába idén még felvételi nélkül lehet bejutni.

Webfejlesztés, webdesign, webvállalkozás-menedzsment, webüzemeltetés - a többi mellett ezeket a tantárgyakat tanulják majd azok, akik beiratkoznak az ország első webgazdasági szakközépiskolájába.

A Pest megyei Erdőkertesen Európában is egyedül álló képzést kaphatnak a diákok - mondta az InfoRádióban a Debreceni Egyetem Informatikai Karának adjunktusa.

Juhász István, bár tanítani nem fog az intézményben, az azt létrehozó alapítvány kurátoraként sokat tett azért, hogy létrejöjjön egy olyan intézmény, amely a középiskolai alapképzést ötvözi a legújabb informatikai ismeretekkel.

Hangsúly az informatikán

Az intézmény leginkább egy közgazdasági szakközépiskolára hasonlít majd, a hangsúly azonban nem a gazdasági, hanem az informatikai tárgyakon lesz. Létrehozói azoknak ajánlják, akik informatikával, programozással, webfejlesztéssel akarnak foglalkozni a jövőben.

Aki szeptembertől akar az iskolában tanulni, az idén még felvételi nélkül bejuthat. Eddig 80 diák jelentkezett, így várhatóan 3 osztály indul.

KAPCSOLÓDÓ HANG
Címlapról ajánljuk
VIDEÓ
inforadio
ARÉNA
2024.05.06. hétfő, 18:00
Salát Gergely
a Pázmány Péter Katolikus Egyetem és a Magyar Külügyi Intézet munkatársa
EZT OLVASTA MÁR?
×
×
×
×
×