eur:
389.51
usd:
363.12
bux:
68123.99
2024. május 2. csütörtök Zsigmond

A médiaszemélyiség Havas, a művész Gálvölgyi

A hazai média többet foglalkozik a pártokkal és kevesebbet a művészettel, tudománnyal, mint a közönség szeretné - derül ki a GFK Piackutató januári felmérésből. Eszerint médiaszemélyiségként Havast és Friderikuszt, művészként Bodrogit és Gálvölgyit, tudósként Czeizelt tudják megnevezni a legtöbben.

A Népszabadságban közzé tett felméréséből az is kiderül, hogy a megyei napilapok a legolvasottabbak, azokat követik a bulvárlapok, majd a politikai napilapok. A rádióhallgatásban sincs újság, a két országos zenei kereskedelmi csatorna a leghallgatottabb, és csak utánuk következik a Magyar Rádió.

A kutatás érdekessége, hogy megvizsgálta a kormánypárti és ellenzéki politikusok szerepeltetését a médiában. Az adatok szerint jelentősen többen és többet szerepelnek a kormánypártiak a különböző hírműsorokban.

A Magyar Nemzetből kiderül: különösen nagy értékű hűtlen kezelés bűntettének gyanúja miatt elrendelték a nyomozást azon feljelentés alapján, amelyet a Magyar Nemzetben feltárt Hankook-botránnyal összefüggésben nyújtottak be a rendőrségnek.

Eközben Kóka János gazdasági és közlekedési miniszter elhárította a válaszadást az ügy által felvetett érdemi kérdésekre - fogalmaz a cikk.

A Napi Gazdaság szerint - ugyan egyre kevesebben vállalnak külföldön munkát - a más országokban dolgozó magyarok többségének jók a tapasztalatai. A legtöbben a jobb fizetés reményében költöznek külföldre.

Az idén már 369 magyar dolgozik az Európai Bizottságnál, ami - a többi tagországhoz viszonyítva - jó arány. A 2-13 ezer eurós nettó fizetésért azonban kemény teszteken kell átvergődniük magukat a leendő munkavállalóknak.

Robbanásszerűen fejlődik a magyar szállodaipar - derül ki a Világgazdaságból. A befektetők legfőbb célpontja Budapest, de a megyeszékhelyeken és a vidéki központokban is lesz bővülés.

A tavaly és 2008 végéig várhatóan befejeződő beruházások összértéke a lap becslése szerint eléri a 200 milliárd forintot, a hároméves időszak alatt nyíló hotelek száma pedig meghaladja a százat. A fejlődés elsősorban a magasabb kategóriákat érinti.

A nyugat-európai ingatlanárak elszállásával egyre több európai vásárló keres olcsóbb, de kellemes éghajlatú országokat, ahova eleinte csak nyaralni járnak, később azonban nyugdíjas éveiket töltik - olvasható a portfolo.hu-n.

A spanyol tengerpart ingatlanárainak drasztikus emelkedése után a vevők egyre inkább keletre orientálódnak, azonban közel sem állnak meg a magyarok körében is népszerű Bulgáriánál vagy Horvátországnál.

A nyugati vásárlók ingatlanéhsége a Földközi-tenger afrikai partjáig "kergette" a fejlesztőket, és már Marokkóban és Egyiptomban is golfpályákat, apartmanházakat építenek, elsősorban európai ügyfelekre számítva. Mindezt európai szemmel megfizethető áron kínálják, európaiaknak.

KAPCSOLÓDÓ HANG
Címlapról ajánljuk

Wéber Gábor elmondta, ki szorongathatja meg Max Verstappent

A hétvégi Forma–1-es Miami Nagydíjon is a Red Bull és Max Verstappen a fő esélyes – mondta az InfoRádióban Wéber Gábor. A kommentátor a 2024-es szezon első öt versenyének legfontosabb történéseit is elemezte, valamint kitért arra is, milyen következményei lehetnek annak, hogy Adrian Newey tervezőmérnök 2025-ben már biztosan távozik a vb-címvédő istállótól.
VIDEÓ
inforadio
ARÉNA
2024.05.03. péntek, 18:00
Bakondi György
a miniszterelnök belbiztonsági főtanácsadója, a Stratégiai Tanácsadó Testület tagja
EZT OLVASTA MÁR?
×
×
×
×
×