eur:
389.49
usd:
361.89
bux:
68002.24
2024. május 4. szombat Flórián, Mónika

A lét a tét a szombati Barcelona-Madrid szuperrangadón

Szombat este tíz órakor az európai futball legnagyobb presztízsű bajnoki mérkőzését rendezik a barcelonai Nou Campban: a házigazda gárda a Real Madridot fogadja. A két szupercsapat 218. találkozója előtt nem könnyű újdonságra lelni, ám most találkozik először a két gárda közvetlenül mindkettőjük nemzetközi kupabúcsúja után. A Clasicónak csak külön pikantériát ad, hogy a Real Madridtól kiszivárgott hírek szerint, ha a "fehérek" nem nyernek, a vezetőség már hétfőn meneszti Fabio Capellót.

Egyik csapatnál sem teltek-telnek virágos hangulatban a felkészülés utolsó napjai. A Barcelona (címvédőként) a Liverpool, míg a Real Madrid a Bayern München áldozataként a hét elején kiesett a Bajnokok Ligájából.

Bár Frank Rijkaard együttese még versenyben van a Király-kupának nevezett országos sorozatban, mindkét csapat leginkább a bajnoki címmel kozmetikázhatná az idényét.

A Barcelona van jobb helyzetben - otthon játszhat, s a Sevilla mögött a második helyen áll a Primera Divisiónban, mindössze egypontos hátrányban. A Real Madrid ellenben, hat ponttal maradt le az andalúzok, s öttel a katalánok mögött.

Meglepő Real-statisztika

Ha esetleg kikap, s a Zaragoza nyer, még a BL-selejtezőt jelentő negyedik helyről is leszorulhat, sőt, alighanem véglegesen lemondhat az amúgy is felettébb szerény bajnoki álmairól.

Ugyanakkor ne feledjük: a Primera División legjobb hazai mérleggel büszkélkedő alakulatához a kiemelkedően legerősebb vendég látogat! Szinte csak rosszat lehet elmondani a Real Madrid mostani szezonjáról, ám érdemes megjegyezni, Fabio Capello együttese hat ponttal (!) vezet a mezőny előtt az idegenbeli találkozókból összeállított táblázaton.A Barcelona háza táján Ronaldinho sérülése okozott némi gondot, ám biztosra vehető, hogy a brazil játékos játszik majd. Mint ahogy Eto'o is marad a csapatban, függetlenül attól, hogy önmagához méltatlan produkciót mutatott be az Anfield Roadon, a Liverpool ellen.

Frank Rijkaard egyelőre gondolkodik az összeállításon, de Victor Valdés, Puyol, Márquez, Deco, Xavi, Ronaldinho, Eto'o és Messi szereplése szinte biztosra vehető. Biztosan nem játszik ellenben Motta, aki engedély nélkül hiányzott a csütörtöki edzésről, majd pénteken Frank Rijkaard - a játékos személyes jellegű, az edző szerint a nyilvánosságra nem tartozó problémái miatt - rendkívüli szabadságot adott a brazil középpályásnak.

Beckham, Reyes és Cannavarro nélkül

A Real Madridnál lényegesebb több a gond. David Beckham, José Antonio Reyes és Fabio Cannavaro már Münchenben sem tudott játszani, a Nou Campból is hiányozni fognak. Megsérült Roberto Carlos is, aki ettől függetlenül bejelentette, a szezon végén távozik a Madridból. (Ugyanakkor a Madrid a nyáron szerződteti a világbajnoki ezüstérmes német középhátvédet, Christoph Metzeldert.

A Real Madrid számára a tét nem csak a három pont megszerzése, hanem az edzőkérdés megoldása is. Predrag Mijatovics, a sportigazgató a Bayern elleni vereség után már érzékeltette, Capello csak egy Barça elleni győzelemmel mentheti meg az állását.

Az AS azt is tudni véli, ha az olasz edzőt menesztik, a második csapattal dolgozó Michel lép a helyére. Capello tehát győzelmi kényszerrel ül le a kispadra - de korábban, akár a Real Madrid, akár az AS Roma edzőjeként, tétmeccsen nem tudott nyerni a Nou Campban...

KAPCSOLÓDÓ HANG
Címlapról ajánljuk
Cservák Csaba: a júniusi választás anyagilag is fontos lehet a pártoknak

Cservák Csaba: a júniusi választás anyagilag is fontos lehet a pártoknak

Anyagi szempontból is fontos az ellenzéki pártoknak, hogy jól szerepeljenek az idei európai parlamenti és önkormányzati választáson, mert azzal növelik az esélyüket arra, hogy 2026-ban, az országgyűlési választáson egy százaléknál jobb eredményt érjenek el, és állami támogatásban részesüljenek. Az InfoRádióban Cservák Csaba alkotmányjogász professzor beszélt arról, hogy az állam mikor és miért támogatja a választáson elinduló pártokat.
VIDEÓ
inforadio
ARÉNA
2024.05.06. hétfő, 18:00
Salát Gergely
a Pázmány Péter Katolikus Egyetem és a Magyar Külügyi Intézet munkatársa
Kulcsfontosságú adat jött - Mutatjuk a tőzsdei reakciókat

Kulcsfontosságú adat jött - Mutatjuk a tőzsdei reakciókat

Határozott emelkedéssel zártak tegnap az amerikai tőzsdék, amelyet vegyes mozgások követtek Ázsiában. A tegnapi zárás után jelentett az Apple, amelynek sikerült megverni az elemzői várakozásokat és története legnagyobb sajátrészvény-vásárlását jelentette be, így az iPhone-gyártó árfolyama jelentős pluszban indította a mai napot. Délután fontos munkaerőpiaci adat érkezett az USA-ból, az amerikai foglalkoztatottak létszámának emelkedése messze elmaradt a várakozásoktól, és jócskán csökkent az előző hónaphoz képest áprilisban. A tőzsdék a nap első felében is a pozitív tartományban mozogtak, majd a munkaerőpiaci adat után begyorsult az emelkedés.

EZT OLVASTA MÁR?
×
×
×
×
×