eur:
389.63
usd:
362.71
bux:
68004.66
2024. május 3. péntek Irma, Tímea

A kormány 45-öt lép

Negyvenöt átfogó intézkedést tartalmaz a kormány idei munkaterve - jelentette be a miniszterelnök.

Gyurcsány Ferenc elmondta, hogy megkezdik az adórendszer felülvizsgálatát, és április végéig döntenek az egészségügyi biztosítói rendszerről.

"A nemzeti jövedelemhez képest 38 forint helyett 37 lesz az adócentralizáció mértéke 100 forintból. Azaz bármilyen új adó bevezetése, az adókulcsok megváltoztatása bármelyik jelenlegi adónemben, egészen biztosan magával vonja egyéb adónemekben az ezzel ellentétes irányú változtatást" - mondta Gyurcsány Ferenc.

A kormányfő fontosnak nevezte az akkreditációs rendszer átalakítását az oktatásban, a nyugdíjrendszer reformjában pedig további egyeztetéseket sürgetett.

Gyurcsány Ferenc az interpellálhatóság érdekében továbbra is szükségesnek tartja Bajnai Gordon fejlesztéspolitikai kormánybiztos miniszteri kinevezését.

A miniszterelnök megismételte: további megszorító intézkedésekre nincs szükség, és hacsak valami rendkívüli esemény nem indokolja, a kormány átalakítását sem tervezi tavasszal.

A kormány idei munkaterve itt olvasható!

KAPCSOLÓDÓ HANG
Címlapról ajánljuk
Bujdos Eszter az üzemanyagárakról: most lehetünk optimisták

Bujdos Eszter az üzemanyagárakról: "most lehetünk optimisták"

A kormányzat nyomásának engedve, illetve az olaj világpiaci árának következtében folyamatosan csökken az üzemanyagok ára a hazai benzinkutakon. Ha a forint erősödni tudna a dollárhoz képest, akkor az árak elérnék a régiós középmezőny átlagát. Az InfoRádió az árak alakulásának hátteréről és a várakozásokról kérdezett szakértőt.

Biztosra veszik: orosz ügynökök robbantottak Csehországban

A cseh Szervezett Bűnözés Elleni Központ vizsgálata megerősítette, hogy a vrběticei lőszerraktárak elleni, közel tíz évvel ezelőtti robbantás mögött az orosz katonai titkosszolgálat, a GRU állt. A külföldi kémek célja a fegyverek és lőszerek eljuttatásának megakadályozása volt olyan területekre, ahol az orosz hadsereg katonái tevékenykednek.
VIDEÓ
inforadio
ARÉNA
2024.05.03. péntek, 18:00
Bakondi György
a miniszterelnök belbiztonsági főtanácsadója, a Stratégiai Tanácsadó Testület tagja
EZT OLVASTA MÁR?
×
×
×
×
×