eur:
388.81
usd:
361.81
bux:
67939.49
2024. május 3. péntek Irma, Tímea

Véletlenül akad egyre több gyerek pornóra a neten

Folyamatosan nő az online pornót fogyasztó gyerekek száma, bár a megkérdezett 10 és 17 év közötti internethasználók 42 százaléka azt állítja, hogy véletlenül akadt felnőtt tartalomra az interneten, állítja az elmúlt egy év webes szokásait vizsgáló kutatás.

A Népszabadság arról ír, hogy a fővárosi képviselők közül egyedül Demszky Gábor főpolgármester vagyonbevallása olvasható az interneten. A Fővárosi Közgyűlés 66 tagjának nyilatkozata csak személyesen, a nyilatkozatokat ellenőrző bizottság titkárságán tekinthető meg kedd és csütörtök délutánonként. Az SZDSZ-es Bőhm András meglepődött a híren, ő azt hitte, minden bevallás olvasható a világhálón. A városatyáknak legutóbb a tavalyi önkormányzati választások után kellett nyilatkozniuk vagyonukról. Az újrázó, vagyis ismét megválasztott képviselők korábbi vagyonnyilatkozatait akkor Tiba Zsolt főjegyző nem nyilvánosnak minősítette. Hogy miért, azt egyelrőe nem tudta kideríteni a Népszabadság.

Lemondott kedden SZDSZ-tagságáról Mali Zoltán, a baranyai Drávapiski szabad demokrata polgármestere, az ellene folyt büntetőeljárással összefüggésben - írja a Magyar Nemzet. A Komárom-Esztergom Megyei Bíróság a polgármestert tavaly ősszel pénzbüntetésre ítélte, amiért fiatalkorú társával együtt egy gyermelyi vendéglátóhelyen kávéfőzőt, fémtermoszt, s egyebek mellett csokoládét lopott, majd kifosztotta a játékgépet és az üzlet kasszáját. Õ szervezte az elmúlt ősszel azt a dél-baranyai tagtoborzó akciót is, amelynek eredményeként mintegy 800 személlyel bővült az SZDSZ létszáma a megyében.

Az Index szerint a tíz és tizenhét év közötti internethasználók 42 százaléka véletlenül akadt pornóra az interneten, állítja az elmúlt egy év webes szokásait vizsgáló kutatás. Az online pornót fogyasztó gyerekek száma folyamatosan nő, és most már a tíz-tizenegy éves kiskamaszok is gyakran találkoznak felnőtteknek szóló webes tartalommal. A New Hampshire Egyetem kutatásában megkérdezett 1500 gyerek egynegyede látott online pornót az elmúlt egy évben. A pornó nagy része főként fájlcserélő hálózatok használata közben jutott a gyerekekhez. A kutatócsoport online pornográfiaként definiált minden olyan - az interneten hozzáférhető - képet, amin meztelen emberek vannak, vagy szexuális aktust ábrázol.

Magyarországon sokkal gyakrabban károsítják meg a fogyasztókat a kereskedők és a szolgáltatók, mint a nyugat-európai országokban - derül ki a Világgazdaságban egy most közzétett felmérésből. Hazánkban 2004-ben minden ötödik fogyasztó vált valamilyen csalás áldozatává. Tavaly viszont a rendőrség adatai szerint tovább csökkent a bűncselekmények száma, köztük azoké - például rablás, betöréses lopás -, amelyek különösen irritálják az állampolgárokat. Ezzel szemben viszont csaknem megduplázódtak a pénzintézetek elleni támadások.

A Napi Gazdaság információi szerint nemcsak az egészségügyi intézeteknek, de az önkéntes pénztáraknak is fejtörést okoz a jövő héten bevezetni tervezett vizitdíj. Az egészségpénztárak ugyanis csak bizonylat ellenében tudják elszámolni a pénztári számlán a költést, aminek azonban meg kell felelnie bizonyos formai feltételeknek. Több cég is kínálja már portékáját; az árajánlatok alapján a kórházaknak, rendelőintézeteknek megérheti áprilisig elhalasztani a beszerzést.

Kiemelkedő évet tudhat maga mögött a román bankszektor - a hatalmas gazdasági növekedésű Romániában 2006 nyertesei a bankok voltak - írja a portfolio.hu. A kereskedelmi bankok mérlegfőösszege 34%-kal 172.2 milliárd lejre nőtt. Euróban számítva a lej felértékelődése miatt 46%-os bővülés volt megfigyelhető, a román bankrendszer mérlegfőösszege átlépte az 50 milliárd eurós szintet. A 37 kereskedelmi bankból 12 jutott 1 milliárd euró fölé, további 6 bank 500 millió euró felett jár.

KAPCSOLÓDÓ HANG
Címlapról ajánljuk

Biztosra veszik: orosz ügynökök robbantottak Csehországban

A cseh Szervezett Bűnözés Elleni Központ vizsgálata megerősítette, hogy a vrběticei lőszerraktárak elleni, közel tíz évvel ezelőtti robbantás mögött az orosz katonai titkosszolgálat, a GRU állt. A külföldi kémek célja a fegyverek és lőszerek eljuttatásának megakadályozása volt olyan területekre, ahol az orosz hadsereg katonái tevékenykednek.
VIDEÓ
inforadio
ARÉNA
2024.05.03. péntek, 18:00
Bakondi György
a miniszterelnök belbiztonsági főtanácsadója, a Stratégiai Tanácsadó Testület tagja
EZT OLVASTA MÁR?
×
×
×
×
×