eur:
389.28
usd:
361.63
bux:
67932.93
2024. május 3. péntek Irma, Tímea

Szorult helyzetben a főváros

A fővárosi költségvetési koncepcióban eddig jelzett 9 milliárd forint helyett akár 13 milliárdos forráshiánya is lehet a fővárosi önkormányzatnak. A közgyűlés a tervek szerint csütörtökön tárgyalja meg a költségvetés koncepcióját.

A fővárosi önkormányzat több téren is kevesebb forrást kap a kormánytól, mint ahogy arra korábban számítani lehetett - mondta az InfoRádiónak a fővárosi SZDSZ frakció vezetője.

Ikvai-Szabó Imre szerint jelenleg nem a kevesebb pénz miatti megszorításról folyik a vita, hanem arról, hogy tárgyalják-e a költségvetés koncepcióját.

A politikus az InfoRádióban elmondta: a forrásmegosztás révén a fővárosnál 1 százalékkal, azaz csaknem 3 milliárd forinttal kevesebb pénz marad, mint amivel korábban kalkuláltak.

Tarlós István, a fővárosi Fidesz-frakció vezetője szerint a főpolgármester szinte eszelős módon próbálja megvalósítani fejlesztési terveit. Hozzátette: inkább a város működőképességének fenntartására kellene koncentrálni.

KAPCSOLÓDÓ HANG
Címlapról ajánljuk
Készül a német költségvetés, ami válságba lökheti a koalíciót

Készül a német költségvetés, ami válságba lökheti a koalíciót

Május második napjáig adott határidőt a német pénzügyminiszter a minisztériumoknak a jövő évi költségvetés tervezetére vonatkozó kívánságaik előterjesztéséhez. A szabad demokrata Christian Lindner ugyanakkor már korábban utalt arra, hogy a fő "kívánságot" a szigorú megtakarítások jelentik. Ugyanakkor mindhárom koalíciós párt, a szociáldemokrata SPD, a Zöldek Pártja és a miniszter pártja, a liberális FDP is ragaszkodik ahhoz, hogy az általuk képviselt "vörös vonalakat" nem lehet átlépni.
VIDEÓ
inforadio
ARÉNA
2024.05.03. péntek, 18:00
Bakondi György
a miniszterelnök belbiztonsági főtanácsadója, a Stratégiai Tanácsadó Testület tagja
EZT OLVASTA MÁR?
×
2024. május 3. 16:15
×
×
×
×