eur:
388.88
usd:
361.18
bux:
68123.84
2024. május 3. péntek Irma, Tímea

Élőláncot vonnának a Parlament köré

Élőláncot akarnak vonni a Parlament köré a korábban ott tüntetők. A békés demonstrációt akkor kezdik meg, amikor a rendőrség elviszi a térről a kordonokat. A rendezvényt hétfőn jelentik be a BRFK-n.

Továbbra is a kormány lemondását és új választásokat követelnek a Kossuth tériek, ezért békés, élőláncot alkotó demonstrációt szerveznek a Parlament épülete köré. Így akarják felhívni az ország figyelmét arra, hogy a jelenlegi politikai helyzet tovább nem tartható.

A szervező, a Nemzeti Bizottság 2006 elnevezésű csoportosulás egyik tagja, Herman István elmondta, országos összefogást várnak, így megyénként 150-200 főre számítanak.

Hogyan tüntessünk műveleti területen?

Mivel a Kossuth tér még mindig műveleti területnek számít, a tüntetést csak ennek megszüntetése után lehet megtartani. A szervezők terve az, hogy a jövő hét hétfőjén és keddjén, majd az ezt követő két hétben ugyanezeken a napokon reggel 8-tól este 8-ig demonstrálnak majd. A rendezvényt hétfőn jelentik be a BRFK-nak.

Herman István hangsúlyozta, hogy békés tüntetést szerveznek: "Itt nem lesznek lövöldözések, itt nem lesznek atrocitások, aki nem viselkedik békésen, az provokátor, és az nem tartozik hozzánk." - mondta.

A képviselőket nem akadályozzák

A Nemzeti Bizottság 2006 a rendezvényen nem akarja korlátozni a képviselők és a Parlamentben dolgozók bejutását az épületbe. Céljuk az, hogy transzparenseikkel felhívják magukra a honatyák és az ország figyelmét. "A parlamentbe a nép akaratán keresztül vezet az út. Ez a mi szlogenünk." - mondta Herman István.

KAPCSOLÓDÓ HANG
Címlapról ajánljuk
VIDEÓ
inforadio
ARÉNA
2024.05.03. péntek, 18:00
Bakondi György
a miniszterelnök belbiztonsági főtanácsadója, a Stratégiai Tanácsadó Testület tagja
EZT OLVASTA MÁR?
×
2024. május 3. 16:15
×
×
×
×