eur:
389.49
usd:
361.89
bux:
68002.24
2024. május 4. szombat Flórián, Mónika

Hamarosan visszatérhet az élet a kísértet-udvarba - képgaléria

Jövő év júliusára fejeződik be a VII. kerületi Gozsdu-udvar átépítése és műemléki felújítása. A három épületből álló komplexum 70-75 százalékban, a mellette álló parkolóház mintegy 60 százalékban készült el. Ennek ellenére a lakások 95 százaléka már elkelt. Nézze meg a bejáráson készült képeinket!

A tervek szerint jövő tavaszra átadják az erzsébetvárosi Gozsdu-udvarhoz tartozó lakásokat, és júliusban megnyitják az épületkomplexumhoz tartozó nevezetes passzázst is - derült ki az építkezés bejárásán, amelyen Demszky Gábor főpolgármester és Hunvald György polgármester vett részt.

Aradi Ferenc, a beruházó Autóker Holding értékesítési igazgatója az InfoRádiónak elmondta, hogy körülbelül az építkezés háromnegyedénél tartanak.

"A Gozsdu-udvar három épületből áll, a beruházás jelenleg a külső vakolásoknál és a homlokzat-megújításoknál tart, illetve a lakásbelsők is ezzel párhuzamosan készülnek. Azt lehet mondani, hogy 70-75 százalékos a készültség" - közölte az igazgató.

Aradi Ferenc újságírói kérdésre azt mondta, hogy a nemrég felújított Király utcát nem a Gozsdu-beruházás teherautói tették tönkre, azoknak ugyanis tilos volt oda behajtani, így más irányból közelítették meg az építkezést.

<

...és belül (képgaléria)

Az általuk használt Holló utcát pedig helyre is hozzák: jelenleg a közműmunkáknál tartanak, később pedig az útburkolatot is kicserélik - mutatott rá az igazgató.

A Gozsdu-udvar átépítése szigorú műemlékvédelmi felügyelet mellett történt - hangsúlyozta Aradi Ferenc, emlékeztetve arra, hogy Budapesten lakásépítések esetében nem jellemző a műemlék-felújítás, mert 40-50 százalékos többletköltséggel jár egy új társasház építési költségeihez képest.

A beruházó azonban nem panaszkodhat, mert mint kérdésre kiderült, a lakások 95 százalékát már értékesítették, és a passzázs menti üzlethelyiségek nagyobb része is elkelt.

KAPCSOLÓDÓ HANG
Címlapról ajánljuk
Sós Csaba: itt még komoly ütközések lesznek

Sós Csaba: itt még komoly ütközések lesznek

Még bő 50 napig szerezhetnek indulási jogot az úszók a párizsi olimpiára. Sós Csaba szövetségi kapitány több számban is nagy csatát vár a lehetséges magyar indulók között, ugyanis számonként és nemzetenként legfeljebb ketten indulhatnak az olimpián. Arról is beszélt, hogy a 15 éves Jackl Vivien nemzetközi szintű klasszis lesz a következő időszakban.

Lehet, hogy most a britek átléptek egy határt

Kijev nyugati szövetségesei eddig megtiltották az ukrán erőknek, hogy a nyugatról szállított fegyvereket Oroszországon belüli helyszínek ellen használják
VIDEÓ
inforadio
ARÉNA
2024.05.06. hétfő, 18:00
Salát Gergely
a Pázmány Péter Katolikus Egyetem és a Magyar Külügyi Intézet munkatársa
EZT OLVASTA MÁR?
×
×
×
×
×