Inforádió

Meghallgatom Élő adás

Gyurcsány: egyeztető fórumot hoznak létre az önkormányzatoknak

Inforádió

Meghallgatom Élő adás
  • Legfrissebb hírek
  • Közlekedési hírek
  • Időjárásjelentés
  • Orvosmeteorológia
  • Sporthírek
  • Gazdasági hírek
A kormány és az önkormányzatok egyeztető fórumának létrehozásáról szóló javaslat kidolgozásával bízta meg Gyurcsány Ferenc miniszterelnök Lamperth Mónika önkormányzati és területfejlesztési minisztert.

Ezt a kormányfő szombaton a Baloldali Önkormányzati Közösség országos konferenciáján jelentette be Budapesten.

Az önkormányzati szövetségekkel történő informális egyezetéseket fel kell váltania egy szabályozottabb együttműködésnek - hangsúlyozta a Baloldali Önkormányzati Közösség országos konferenciáján a miniszterelnök.

Gyurcsány Ferenc bejelentette: megbízta Lamperth Mónikát, hogy a szerdai kormányülésre dolgozza ki a kormány és az önkormányzatok egyeztető fórumának létrehozásáról szóló javaslatot. A fórum a folyamatos és rendszeres konzultáció lehetőségét teremti meg.

Gyurcsány Ferenc elmondta: november 22-re konzultációra hívja a regionális fejlesztési tanácsok elnökeit és a megyei jogú városok polgármestereit, hogy megbeszélje velük az egyes fejlesztési programokat.

Hozzátette: azt is javasolja, hogy a fejlesztéspolitikai intézményrendszer részeként hozzanak létre egy felügyelő tanácsot, amelyben valamennyi parlamenti párt részt vehet.

A miniszterelnök elmondta azt is: arra kérte Lamperth Mónikát, hogy 2007-re készítse el az önkormányzati rendszer átalakításáról szóló konzultáció forgatókönyvét.