eur:
388.9
usd:
361.72
bux:
68664.69
2024. május 8. szerda Mihály

Gyurcsány: egyeztető fórumot hoznak létre az önkormányzatoknak

A kormány és az önkormányzatok egyeztető fórumának létrehozásáról szóló javaslat kidolgozásával bízta meg Gyurcsány Ferenc miniszterelnök Lamperth Mónika önkormányzati és területfejlesztési minisztert.

Ezt a kormányfő szombaton a Baloldali Önkormányzati Közösség országos konferenciáján jelentette be Budapesten.

Az önkormányzati szövetségekkel történő informális egyezetéseket fel kell váltania egy szabályozottabb együttműködésnek - hangsúlyozta a Baloldali Önkormányzati Közösség országos konferenciáján a miniszterelnök.

Gyurcsány Ferenc bejelentette: megbízta Lamperth Mónikát, hogy a szerdai kormányülésre dolgozza ki a kormány és az önkormányzatok egyeztető fórumának létrehozásáról szóló javaslatot. A fórum a folyamatos és rendszeres konzultáció lehetőségét teremti meg.

Gyurcsány Ferenc elmondta: november 22-re konzultációra hívja a regionális fejlesztési tanácsok elnökeit és a megyei jogú városok polgármestereit, hogy megbeszélje velük az egyes fejlesztési programokat.

Hozzátette: azt is javasolja, hogy a fejlesztéspolitikai intézményrendszer részeként hozzanak létre egy felügyelő tanácsot, amelyben valamennyi parlamenti párt részt vehet.

A miniszterelnök elmondta azt is: arra kérte Lamperth Mónikát, hogy 2007-re készítse el az önkormányzati rendszer átalakításáról szóló konzultáció forgatókönyvét.

KAPCSOLÓDÓ HANG
Címlapról ajánljuk
A hidegháború óta eltelt idő legveszélyesebb nyara jön
Kis-Benedek József az Arénában

"A hidegháború óta eltelt idő legveszélyesebb nyara jön"

Az InfoRádió Aréna című műsorában Kis-Benedek József biztonságpolitikai szakértő, címzetes egyetemi tanár arról is beszélt, hogy meglátása szerint a közel-keleti konfliktus esetében nagyobb az eszkaláció veszélye, mint Ukrajnából. Szerinte szinte lehetetlen kiszűrni azt, hogy Rafah városában ki a Hamász harcosa és ki nem az, emiatt is lassú az ottani helyzet megoldása és rosszat sejtet az izraeli sietség.

Érkezik a kínai elnök, óriási lezárások jönnek – itt vannak a részletek

Mutatjuk, melyik fővárosi útvonalakon mikor kell jelentős korlátozásra számítani.
VIDEÓ
inforadio
ARÉNA
2024.05.08. szerda, 18:00
Mráz Ágoston Sámuel a Nézőpont Intézet vezetője
Závecz Tibor a Závecz Research Piac- és Társadalomkutató Intézet ügyvezetője
EZT OLVASTA MÁR?
×
×
×
×
×