eur:
390.25
usd:
364.32
bux:
0
2024. május 2. csütörtök Zsigmond

Az APEH százmilliókkal bünteti a felejtőket

A Magyar Nemzet bemutatja azokat a cégeket és személyeket, amelyek és akik az APEH frissített feketelistájának élén szerepelnek. A vállalati szektor aranyérmese, az Ellon Kft. 882 millió forintot "felejtett el" átutalni a pénzügyi hatóság számlájára, ami további 941 millió forint büntetést jelent a cégnek.

A magánszemélyek közül Berinde Ervin jászladányi lakossal szaladt el a ló: a jogerős adóhiány és a jogkövetkezmények összege az ő esetében 432 millió forint.

A Népszabadság információja szerint gyorshitelből fizetik ki az önkormányzati dolgozók októberi bérét Mosonmagyaróváron. A város összesen mintegy 600-700 millió forint működési hiánnyal küszködik, ezért Szabó Miklós polgármester - a kórház költségeinek kivételével - leállítatott minden dologi kiadást.

A Napi Gazdaság összesítéséből kiderül, hogy mélyen a zsebükbe nyúltak a pártok az önkormányzati választás előtt. Az MSZP több mint egymilliárd forintot költött reklámra, az SZDSZ 163 milliót, közösen pedig 300 milliót. A Fidesz 300 millióból finanszírozta a kampányát, az MDF-fel és a KDNP-vel közös jelöltjeit pedig mintegy 100 millióért reklámozta.

A Világgazdaságban olvashatják, hogy miközben a kormány benyújtotta az Országgyűlésnek a jövő évi költségvetés tervezetét, az egészségügyi bizottság azt javasolja, halasszák egy héttel későbbre a gyógyszer-gazdaságossági törvényről való szavazást, legyen érdemi egyeztetés a piac szereplőivel. A gyártók szerint egyeztetés híján nem kizárt, hogy bizonyos patikaszerek eltűnnek a tb-listáról, az újak pedig nem kerülnek fel rá.

A Portfolio.hu írja, hogy Auth Henrik, a Magyar Nemzeti Bank alelnöke szerint mindenképpen szükséges kamatemelés ahhoz, hogy megőrizhessük az inflációs célt. A Monetáris Tanács szigorúbb kamatpolitikát szorgalmazó tagja úgy látja, hogy még mindig nem biztosított az árstabilitás elérhetősége.

KAPCSOLÓDÓ HANG
Címlapról ajánljuk

Dobrev Klára a Ligetben: "fogd be a szádat, magyar dolgozó, mert különben kirúgunk, ezt üzeni Orbán Viktor kormánya"

Európai fizetéseket, európai nyugdíjat, európai egészségügyet, európai béreket sürgetett a Demokratikus Koalíció, az MSZP és a Párbeszéd európai parlamenti (EP-) listavezetője szerdán Budapesten. Dobrev Klára közölte, erős Európát akar, amely minden magyarra tud vigyázni, akkor is, ha a kormánnyal szemben kell megvédenie őket.
VIDEÓ
inforadio
ARÉNA
2024.05.02. csütörtök, 18:00
Könnyid László
a Magyar Turisztikai Ügynökség főigazgatója
EZT OLVASTA MÁR?
×
×
×
×
×