eur:
388.92
usd:
361.95
bux:
67945.5
2024. május 3. péntek Irma, Tímea

Lendvai: a népszavazás Orbán politikai sorsát határozza meg

"Szédítésnek" tartja a Fidesz népszavazási kezdeményezését az MSZP. Lendvai Ildikó, a kormánypárt frakcióvezetője az InfoRádióban elmondta: nem zárkóznak el a parlamenti vitanaptól. Utalt arra, hogy nem váltják le Gyurcsány Ferenc miniszterelnököt.

Tegnap éjszaka az történt, hogy megtámadták a rendőröket. Voltak olyanok, akik ünnepelni Molotov-koktéllal és olyan szerkentyűkkel mentek, amelyekkel tankot lehet beindítani - mondta.

Tegnap éjszaka ellopták az ünnepünket - vélekedett. Lendvai Ildikó szerint természetes, ha valakinek panasza van a rendőrségi fellépéssel szemben, akkor az intézkedést kivizsgálják.

A kormánypárti többség azt is támogatni fogja, hogy parlamenti vizsgálóbizottság álljon fel, ha erre lesz kezdeményezés.

Merre mehettek volna a tüntetők?

A randalírozók a Kiskörúton két irányba mehettek csak, az egyik irány az Astoria volt - mondta Lendvai Ildikó arra a felvetésre, hogy a rendőrök a Fidesz nagygyűlése felé szorították a tüntetők "kemény magját".

Úgy tudom, hogy a rendőrök folyamatosan telefonkapcsolatban voltak a Fidesz rendezvényének szervezőivel, tájékoztatták őket arról, hogy mi történik. A rendőrök meg is álltak, nem szorították tovább a tüntetőket, amíg a párt rendezvénye be nem fejeződött - közölte a politikus.

Nem tudom, mit tehetett volna mást a rendőrség, mint a rendet megóvni, a be nem jelentett demonstrációt feloszlatni - tette hozzá.

Lendvai: várjuk a Fidesz javaslatait

Orbán Viktor Fidesz-elnök népszavazási felvetésére azt mondta: az szédítés, népszavazással nem lehet kormányt váltani.

Lendvai Ildikó szerint a referendum Orbán Viktor politikai sorsát határozza meg, mert sok múlik azon, milyen kérdéseket akar feltenni.

Ha változás- és jövőellenes kérdéseket, az súlyos felelőtlenség, az ország tönkretételét sugallja. Ha előáll a Fidesz saját reformterveivel, akkor talán értelmes vita kezdődhet - közölte.

A politikus szerint a rendszerváltozás óta minden ciklusban előfordult, hogy a kormányfőt nem támogatta az ország többsége.

Volt ilyen az Orbán-kormány idején is, csak mi nem dobáltunk Molotov-koktélt - tette hozzá.

Ha egyszer egy ilyen precedensnek engedne a kormány, akkor mindenki Molotov-koktéllal akarna elérni olyan változást, amihez nincs meg a többsége a választásokon - mondta Lendvai Ildikó.

KAPCSOLÓDÓ HANG
Címlapról ajánljuk

Biztosra veszik: orosz ügynökök robbantottak Csehországban

A cseh Szervezett Bűnözés Elleni Központ vizsgálata megerősítette, hogy a vrběticei lőszerraktárak elleni, közel tíz évvel ezelőtti robbantás mögött az orosz katonai titkosszolgálat, a GRU állt. A külföldi kémek célja a fegyverek és lőszerek eljuttatásának megakadályozása volt olyan területekre, ahol az orosz hadsereg katonái tevékenykednek.
VIDEÓ
inforadio
ARÉNA
2024.05.03. péntek, 18:00
Bakondi György
a miniszterelnök belbiztonsági főtanácsadója, a Stratégiai Tanácsadó Testület tagja
EZT OLVASTA MÁR?
×
×
×
×
×