eur:
389.26
usd:
361.82
bux:
68049.98
2024. május 3. péntek Irma, Tímea

Kuncze "azt nem mondhatták, koronázzuk meg Orbán Viktort"

A rendőrség csak a dolgát tette tegnap és az éjszaka; az előzetesen be nem jelentett demonstráció feloszlatását törvény írja elő - mondta az InfoRádióban az SZDSZ elnöke. Kuncze Gábor közölte: nem támogatják a Fidesz népszavazási kezdeményezését.

Lehet vizsgálni, hogy a rendőrség túllépett-e a törvényi kereteken. De akkor fel kell tenni azt a kérdést is, hogy miért állt elő ez a helyzet, miért kellett ilyen agresszíven fellépni - vélekedett a szabad demokrata politikus.

A dolog akkor kezdődött, amikor hatalmas kődarabokkal dobálták a rendőröket - tette hozzá.

Kuncze Gábor szerint a rendőrség nem az Astoriához, a Fidesz-nagygyűléséhez terelte a randalírozókat.

A rendőrség különválasztotta a két tömeget. Másrészt az volt a céljuk, hogy biztosítsák a Bajcsy-Zsilinszky utat és az Andrássy utat a külföldi delegációk előtt - vélekedett.

Kuncze: a Fidesz sem hisz a népszavazásban

A Fidesz népszavazási kezdeményezése "érdekes" lesz, hiszen a költségvetést érintő kérdésekről, illetve kormány programjáról nem lehet referendumot tartani - mondta Kuncze Gábor.

Véleménye szerint a Fidesz kényszerhelyzetben van, valamit kellett mondania a nagygyűlésen.

Azt nem merte mondani, hogy menjünk, foglaljuk el a Parlamentet, és koronázzuk meg Orbán Viktort. Ezért kitalálták az újabb akciót, a népszavazási kezdeményezést, amelyről tudják, minden valószínűség szerint nem lesz eredményes - közölte a pártelnök.

KAPCSOLÓDÓ HANG
Címlapról ajánljuk
VIDEÓ
inforadio
ARÉNA
2024.05.03. péntek, 18:00
Bakondi György
a miniszterelnök belbiztonsági főtanácsadója, a Stratégiai Tanácsadó Testület tagja
EZT OLVASTA MÁR?
×
2024. május 3. 16:15
×
×
×
×