eur:
389.49
usd:
361.89
bux:
68002.24
2024. május 3. péntek Irma, Tímea

Budapest védelme rendőrszemmel

A fővárosba vezényelt rohamrendőröknél nem ritka, hogy 24 órán keresztül szolgálatban kell lenniük. Az InfoRádiónak név nélkül nyilatkozó rendőrök elmondták, a váltás sem érkezik meg mindig az ígért időpontban.

A Kossuth teret biztosító rohamrendőrök szolgálati ideje délelőtt a 24. munkaórához közeledett. Közülük öt rendőr az InfoRádiónak arra panaszkodott, hogy lassan egy napja folyamatosan dolgoznak, a váltás pedig két órája késik.

A Heves megyéből Budapestre vezényelt, gumibottal és könnygázzal felszerelt rohamrendőrök azt követően érkeztek a Kossuth térre, hogy hétfő hajnalban kiszorították a szeptember 17. óta demonstrálókat, a század felét viszont - noha szükség lett volna rájuk - haza kellett küldeni, mert nem volt Budapesten szállásuk. A teret most rendőrségi kordon veszi körül.

Nagy erőkkel védik a közszolgálati médiumok székházát is. A Magyar Rádió Bródy Sándor utcai központjához Nógrád megyei rendőröket küldtek.

A név nélkül nyilatkozó rendőr nem árulta el, hogy hány órája van szolgálatban, de amikor említettük neki a Kossuth téri példát, csak elmosolyodott, utalva arra, hogy náluk rosszabb a helyzet. Õk délelőtt 10 órakor várták a váltást, de itt sem érkezett meg idejében a friss rendőri erő.

A rohamrendőr az InfoRádió kérdésére azt mondta: nem tudja, hogy meddig kell Budapesten lenniük, de mint mondta, amíg tartanak a zavargások, nem mennek haza.

A Magyar Televíziónál csak elégedett rendőrökkel találkoztunk. Õk azt mondták, hogy hajnalban kezdték a műszakot, és tudnak pihenni, mert beosztják maguk között a munkaidőt.

A Szabadság térre felügyelő rohamrendőröknek nem a buszokban kell aludniuk, hanem van saját szállásuk, és elmondásuk szerint élelemből sincs hiány.



KAPCSOLÓDÓ HANG
Címlapról ajánljuk
Cservák Csaba: a júniusi választás anyagilag is fontos lehet a pártoknak

Cservák Csaba: a júniusi választás anyagilag is fontos lehet a pártoknak

Anyagi szempontból is fontos az ellenzéki pártoknak, hogy jól szerepeljenek az idei európai parlamenti és önkormányzati választáson, mert azzal növelik az esélyüket arra, hogy 2026-ban, az országgyűlési választáson egy százaléknál jobb eredményt érjenek el, és állami támogatásban részesüljenek. Az InfoRádióban Cservák Csaba alkotmányjogász professzor beszélt arról, hogy az állam mikor és miért támogatja a választáson elinduló pártokat.
VIDEÓ
inforadio
ARÉNA
2024.05.06. hétfő, 18:00
Salát Gergely
a Pázmány Péter Katolikus Egyetem és a Magyar Külügyi Intézet munkatársa
Kulcsfontosságú adat jött - Mutatjuk a tőzsdei reakciókat

Kulcsfontosságú adat jött - Mutatjuk a tőzsdei reakciókat

Határozott emelkedéssel zártak tegnap az amerikai tőzsdék, amelyet vegyes mozgások követtek Ázsiában. A tegnapi zárás után jelentett az Apple, amelynek sikerült megverni az elemzői várakozásokat és története legnagyobb sajátrészvény-vásárlását jelentette be, így az iPhone-gyártó árfolyama jelentős pluszban indította a mai napot. Délután fontos munkaerőpiaci adat érkezett az USA-ból, az amerikai foglalkoztatottak létszámának emelkedése messze elmaradt a várakozásoktól, és jócskán csökkent az előző hónaphoz képest áprilisban. A tőzsdék a nap első felében is a pozitív tartományban mozogtak, majd a munkaerőpiaci adat után begyorsult az emelkedés.

EZT OLVASTA MÁR?
×
×
×
×
×