eur:
389.2
usd:
361.74
bux:
68097.56
2024. május 3. péntek Irma, Tímea

Gyurcsány: egy agresszív kisebbség terrorja zajlik

Gyurcsány Ferenc miniszterelnök a közszolgálati televízióban kijelentette: "tudatos rendbontás történik, amelyre sokan felkészülnek, agresszív kisebbség terrorizál". A kormányfő kijelentette: meg kell védeni az országot. Gyurcsány Ferenc elfogadhatatlannak nevezte az erőszakot.

Gyurcsány Ferenc miniszterelnök a közszolgálati televízióban a hétfő délutáni, esti eseményekről szólva kijelentette: pár ezer ember úgy tesz, mintha ő lenne Magyarország.

A kormányfő utalt arra is, hogy ugyanakkor sok millió ember nem mer kimenni otthonról. "Tudatos rendbontás történik, amelyre sokan felkészülnek. Egy agresszív kisebbség terrorizál bennünket. Meg kell védeni az országot" - hangsúlyozta Gyurcsány Ferenc.

A miniszterelnök kijelentette: bízik a rendőrségben és a rendőrökben, akik "áldozatos munkát végeznek". A rendőrség döntési kompetenciájába tartozik, hogy miként állítja helyre a rendet - tette hozzá Gyurcsány Ferenc.

A politikusok dolga emlékeztetni és figyelmeztetni arra, hogy Magyarországnak rendben és nyugalomban kell élnie - mondta a kormányfő, aki hozzátette: "a többség megretten attól, ami történik. Emlékeztetni kell a randalírozókat arra, hogy nincs joguk ezt megtenni, az erőszak elfogadhatatlan".

KAPCSOLÓDÓ HANG
Címlapról ajánljuk
VIDEÓ
inforadio
ARÉNA
2024.05.03. péntek, 18:00
Bakondi György
a miniszterelnök belbiztonsági főtanácsadója, a Stratégiai Tanácsadó Testület tagja
EZT OLVASTA MÁR?
×
2024. május 3. 16:15
×
×
×
×