eur:
389.76
usd:
365.18
bux:
0
2024. május 1. szerda Fülöp, Jakab

Kik gazdagodtak a kedvező állami földbérleten?

A versenyszabályok megszegésére gyanakszik a Nemzeti Földalapkezelő Szervezet eljárásában a Gazdasági Versenyhivatal. A GVH egy lakossági bejelentés nyomán kezdett eljárást annak megállapítására, hogy a piaci árnál valóban jóval olcsóbban vehettek-e haszonbérletbe egyes cégek állami földeket.

Mihálovics András, a Gazdasági Versenyhivatal szóvivője az InfoRádióban elmondta: előzetes véleményük szerint a Nemzeti Földalapkezelő Szervezet által kidolgozott új díjrendszer bevezetése nem felel meg a versenysemlegesség feltételeinek, mert egyenlőtlen feltételeket határoz meg a piac egyes résztvevői számára, indokolatlanul megkülönböztetve azokat.

A versenyhivatal lakossági bejelentés alapján vizsgálja, hogy valóban tesz-e különbséget a Nemzeti Földalapkezelő Szervezet az egyes cégekkel szemben, és hogy ennek mi az oka.

Az állami tulajdonban lévő agrártársaságokkal kötött földhaszonbérleti szerződésekben megszabott földhasználati díjak nem voltak egységesek - tette hozzá Mihálovics András.

A vizsgálatot jövő év első negyedére zárhatja le a GVH.

KAPCSOLÓDÓ HANG
Címlapról ajánljuk

Dobrev Klára a Ligetben: "fogd be a szádat, magyar dolgozó, mert különben kirúgunk, ezt üzeni Orbán Viktor kormánya"

Európai fizetéseket, európai nyugdíjat, európai egészségügyet, európai béreket sürgetett a Demokratikus Koalíció, az MSZP és a Párbeszéd európai parlamenti (EP-) listavezetője szerdán Budapesten. Dobrev Klára közölte, erős Európát akar, amely minden magyarra tud vigyázni, akkor is, ha a kormánnyal szemben kell megvédenie őket.
VIDEÓ
inforadio
ARÉNA
2024.05.02. csütörtök, 18:00
Könnyid László
a Magyar Turisztikai Ügynökség főigazgatója
EZT OLVASTA MÁR?
×
×
×
×
×