eur:
390.25
usd:
364.32
bux:
0
2024. május 2. csütörtök Zsigmond

1800 milliárd forint környezeti fejlesztésre

Az elkövetkező hét évben több mint 1800 milliárd forint jut majd környezetvédelmi fejlesztésekre az Új Magyarország Fejlesztési Terv, és az Új Magyarország Vidékfejlesztési Stratégiai Terv keretében.

Persányi Miklós azt mondta: 561 milliárd forintot fordítanak a települések környezeti fejlesztésére, például a hulladék- és a szennyvízkezelés fejlesztésére, valamint az ivóvíz minőségének javítására.

További 363 milliárd forint jut a vízgazdálkodás és az árvízvédelem javítására, és az energiafelhasználás hatékonyabbá tételére. A vidékfejlesztési stratégia megvalósítására 500 milliárd forint jut.

A források 85 százalékát az Európai Unió, 15 százalékát pedig az állam állja. Az Új Magyarország Fejlesztési Terv 16 százaléka környezetfejlesztési beruházásokat szolgál - mondta a miniszter.

KAPCSOLÓDÓ HANG
Címlapról ajánljuk

Dobrev Klára a Ligetben: "fogd be a szádat, magyar dolgozó, mert különben kirúgunk, ezt üzeni Orbán Viktor kormánya"

Európai fizetéseket, európai nyugdíjat, európai egészségügyet, európai béreket sürgetett a Demokratikus Koalíció, az MSZP és a Párbeszéd európai parlamenti (EP-) listavezetője szerdán Budapesten. Dobrev Klára közölte, erős Európát akar, amely minden magyarra tud vigyázni, akkor is, ha a kormánnyal szemben kell megvédenie őket.
VIDEÓ
inforadio
ARÉNA
2024.05.02. csütörtök, 18:00
Könnyid László
a Magyar Turisztikai Ügynökség főigazgatója
EZT OLVASTA MÁR?
×
×
×
×
×