eur:
388.51
usd:
360.91
bux:
68568.49
2024. május 7. kedd Gizella

Interneten a rendbontókat elítélő bírák adatai

Két internetes portál nyilvánosságra hozta azoknak az ügyészeknek, bíráknak az elérhetőségeit, adatait, akik az elmúlt hetek zavargásai kapcsán ítélkeztek.Az adatvédelmi biztos egyelőre nem indított vizsgálatot az ügyben. A Fővárosi Bíróság a bírók adatainak azonnali törlését kérte.

Két internetes honlap is közzétette azoknak a bíróknak és ügyészeknek a személyes adatait, akik az elmúlt hetek zavargásai kapcsán ítélkeztek. A listán hét bíró és két ügyész neve szerepel. Van olyan bíró, akinek otthoni és mobilszámát is közzétették. A szerzők a zavargások miatt kiszabott ítéleteket kifogásolják.

Az adatvédelmi biztos egyelőre nem indít vizsgálatot az ügyben. Péterfalvi Attila az InfoRádió megkeresésére azt mondta: a bírókról és ügyészekről a tárgyaláson készített fényképek, illetve hangfelvételek közzétehetők, de más személyes adatok, így a lakcím és telefonszám nem.

Az adatvédelmi biztos hozzátette: ha a bírók vagy a bíróság panaszbeadvánnyal fordul hozzá, akkor kivizsgálja az ügyet.

Szerinte a jó hírnév megsértése is fennállhat akkor, ha egy bíróról az ítéletei kapcsán valótlanságot állítanak.

A Fővárosi Bírósági vezetők hétfőn rendkívüli értekezleten tárgyaltak az ügyről.

A bíróság sajtóosztálya a megbeszélést követőn egy sajtóközleményt adott ki, amely szerint a Fővárosi Bíróság az Országos Rendőr-főkapitánysággal, a Nemzetbiztonsági Hivatallal és a Fővárosi Főügyészséggel együttműködve vizsgálja a honlap készítőivel kapcsolatban esetlegesen megteendő jogi lépéseket. De egyelőre nincs szó arról, hogy a rendőrség nyomozást indít az ügyben.

A közlemény arra is kitér, hogy a Fővárosi Bíróság e szervezetekkel együttműködve, ahogy eddig is, úgy a jövőben is minden törvényes lehetőséget megragad a bírák megfelelő védelmének biztosítása érdekében.

Az InfoRádió információi szerint eddig nem érte fenyegetés azokat a bírókat, akik a közelmúltban történt zavargások kapcsán ítélkeztek.

A bíróság vezetői egyben felhívják az internetes honlapok szerkesztőit, hogy az adatokat távolítsák el.

KAPCSOLÓDÓ HANG
Címlapról ajánljuk
VIDEÓ
inforadio
ARÉNA
2024.05.07. kedd, 18:00
Resperger István ezredes
a Magyar Agrár-és Élettudományi Egyetem Szent-István Biztonságkutató Központ igazgatója
Nagyot ralizott az OTP!

Nagyot ralizott az OTP!

Ázsiában felemás hangulatban telt a kereskedés hétfő reggel, ezt követően Európában a múlt heti esés után szép pluszban zártak a tőzsdék, és Amerikában is az emelkedésé volt a főszerep. A hét első napján idehaza a külkereskedelmi adatokra volt érdemes figyelni, külföldön pedig nem várható nagyobb piacmozgató esemény. A magyar tőzsdén is kedvező hangulatban telt a kereskedés, elsősorban az OTP-nek köszönhetően.

EZT OLVASTA MÁR?
×
×
×
×
×