eur:
389.22
usd:
363.79
bux:
68148.29
2024. május 2. csütörtök Zsigmond

Terjed Somogyban a fertőző májgyulladás

Terjed a fertőző májgyulladás Somogy megyében, már nem csak Istvándin belül észleltek megbetegedéseket - mondta el az InfoRádióban az ÁNTSZ Somogy megyei intézetének megbízott osztályvezetője.

Hábelné dr. Varga Edit közölte: Istvándiból egy 12 éves fiút, egy szomszédos faluból pedig egy 13 éves kislányt vittek kórházba májgyulladással. Õ még július végén járt Istvándiban rokonainál.

A vírus lappangási ideje akár 50 nap is lehet, ezért a szakértő szerint nem lehetett megelőzni, hogy a betegség a falu határán kívül is megjelenjen.

Eddig 56-an betegedtek meg, jelenleg 13-an vannak kórházban fertőző májgyulladással.

Az oltóanyagot szeptember 5-én adták be az érintetteknek, a védelem kialakulásához pedig egy hónapot kell várni. Így október 5-étől várható, hogy csökken a megbetegedések száma.

KAPCSOLÓDÓ HANG
Címlapról ajánljuk
Grád Ottó: a nagyobb árcsökkenésre a gázolajnál lehet majd számítani

Grád Ottó: a nagyobb árcsökkenésre a gázolajnál lehet majd számítani

Hétfőn 10 forinttal csökkentette az üzemanyagok árát a Mol, szombattól egy rendkívüli változással még tovább csökkennek az árak itthon. A Magyar Ásványolaj Szövetség főtitkára szerint ez a bejelentés új helyzetet teremt a kiskereskedelmi piacon. A változáshoz valamilyen mértékben várhatóan minden töltőállomás alkalmazkodik majd és árakat csökkent - mondta az InfoRádiónak Grád Ottó.
VIDEÓ
inforadio
ARÉNA
2024.05.02. csütörtök, 18:00
Könnyid László
a Magyar Turisztikai Ügynökség főigazgatója
Rángatják a tőzsdéket

Rángatják a tőzsdéket

A reggeli órákban Ázsiában többnyire pozitív hangulat jellemezte a kereskedést, ezt követően pedig Európában vegyes hangulatban indult a kereskedés. Ami a gazdasági eseményeket illeti, idehaza a külkereskedelmi adat második becslése érkezett, Amerikában pedig a gyáripari megrendelések és elbocsátások alakulására lesz érdemes figyelni. Emellett pedig a zárás után érkezik az Apple első negyedéves gyorsjelentése is.

EZT OLVASTA MÁR?
×
×
×
×
×