eur:
390.25
usd:
364.32
bux:
0
2024. május 2. csütörtök Zsigmond

Az óvoda hangosabb a repülőtérnél

Beigazolódtak a lakosság túl nagy zajjal kapcsolatos panaszai - nyilatkozta az InfoRádióban Síber József, a XVIII. kerületben zajmérést végző cég sajtóreferense. A több mint 300 órányi mérés során nagy átlagban mintegy 10 decibellel haladta meg a zaj az egészségügyi határértéket.

A sajtóreferens közölte: mindenhol azonosították azokat a zajokat, amelyek a közelben élőket zavarják, és igaza van a lakóknak, akik úgy érzik, hogy igen zajos környezetben élnek.

A Honvédelmi Minisztérium Elektronikai és Logisztikai Vagyonkezelő Zrt. április elsejétől augusztus elsejéig mért a XVIII. kerületben, nappal és éjszaka is.

A cég munkatársai elsősorban a repülőtér által keltett zajokat mérték, de közben számos érdekességet is feljegyeztek. Például egy óvodához közeli parkban az udvaron játszó gyerekek nagyobb hanggal voltak, mint az elhaladó repülők.

Síber József elmondta: a mérések során a zaj nagy átlagban 10 decibellel haladta meg a határértéket.

KAPCSOLÓDÓ HANG
Címlapról ajánljuk

Dobrev Klára a Ligetben: "fogd be a szádat, magyar dolgozó, mert különben kirúgunk, ezt üzeni Orbán Viktor kormánya"

Európai fizetéseket, európai nyugdíjat, európai egészségügyet, európai béreket sürgetett a Demokratikus Koalíció, az MSZP és a Párbeszéd európai parlamenti (EP-) listavezetője szerdán Budapesten. Dobrev Klára közölte, erős Európát akar, amely minden magyarra tud vigyázni, akkor is, ha a kormánnyal szemben kell megvédenie őket.
VIDEÓ
inforadio
ARÉNA
2024.05.02. csütörtök, 18:00
Könnyid László
a Magyar Turisztikai Ügynökség főigazgatója
EZT OLVASTA MÁR?
×
×
×
×
×